Dissabte, 20 d'abril de 2024
abús sexual

Dos anys i mig de presó per l'acusat de petonejar una nena d'11 anys en un portal a Tremp

L'Audiència de Lleida l'absol d'abusar d'una altra menor que denunciava que l'home li va tocar els pits en una mesquita

Pallars Digital Tremp | 9 de gener de 2023 a les 13:29
L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Lleida | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i mig de presó un home que al 2019, quan ell tenia 58 anys, va fer un petó a la boca a una nena d'11 anys en un portal a Tremp. L'home estava acusat de dos abusos sexuals però la Sala l'ha absolt de l'altre, a una altra menor d'11 anys que va denunciar que li va tocar els pits en una mesquita, també a la capital del Pallars Jussà.

A més de la pena de presó pel primer abús sexual a menor de 16 anys, l'Audiència el condemna a un any de llibertat vigilada quan surti de la presó, li prohibeix treballar en qualsevol feina que impliqui el contacte amb menors durant 5 anys i mig i a indemnitzar la nena amb 1.500 euros per danys morals.

El judici es va fer el 17 de novembre de 2022. En les seves declaracions, les dues nenes, que llavors tenien 14 anys, van explicar com un home les va abordar a Tremp. La primera va explicar que entre els mesos d'abril i maig de 2019, l'home se li va acostar per darrere dins d'una mesquita i li va tocar els pits. La segona va dir que a l'octubre del mateix any, l'acusat li va demanar si el podia ajudar amb unes cartes perquè no sabia llegir i que un cop al portal, la va agafar pel braç i li va fer un petó als llavis. Aquesta última ho va denunciar als Mossos d'Esquadra el mateix dia i un agent va declarar que estava "nerviosa, tremolava i se sentia avergonyida".

L'acusat va negar els fets en el judici i la psicòloga de l'EATAV va declarar que considerava "creïble" el relat de totes dues. La defensa demanava l'absolució i la fiscalia 3 anys de presó per cada delicte d'abús sexual.

Segons la sentència, mentre que l'Audiència considera provats els fets del primer cas i dona credibilitat al testimoni de la víctima, reforçat per la declaració del mosso, entén que no hi ha prou proves per condemnar l'acusat per l'altre abús sexual perquè la menor -que va denunciar els fets quan va conèixer el cas de l'altra nena- es va contradir en les declaracions i no va poder concretar quan havien passat els fets.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació