Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

Canvi «brusc» de temps: més fred, pluja i neu a partir de divendres

Els valors màxims seran 10 graus inferiors a bona part del país respecte del dijous; el vent també serà protagonista

Redacció Pallars | 17 de novembre de 2022 a les 07:39
Un infant jugant amb la neu al Pallars Sobirà en imatge d'arxiu | ACN
Canvi "brusc" de temps a partir d'aquest divendres. Això és el que anuncia la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), que preveu una baixada important de les temperatures, a la qual se li poden sumar xàfecs a bona part del territori en els pròxims dies, nevades especialment a la vessant nord del Pirineu i fort vent als dos extrems del país.

La sensació de fred es farà evident amb una caiguda dels valors màxims de temperatura, que del dijous al divendres baixaran aproximadament uns 10 graus a bona part de Catalunya. Així doncs, durant el divendres es preveu unes temperatures màximes d'entre 15 i 18 graus al litoral i lleugerament inferiors a la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre. Al Pirineu i el Prepirineu la baixada serà més important, i fins i tot les màximes poden no superar els dos dígits.
 
Precisament en aquestes zones, com el vessant nord del Pallars, la cota de neu començarà als 1.600 metres, però anirà descendint durant el divendres i a la nit pot quedar-se en els 1.200 metres. Pel que fa al vent, destaquen, tal com marca la previsió del Meteocat, fortes ratxes a l'Empordà. Tot plegat portarà una inestabilitat que trenca la tranquil·litat de les últimes setmanes i que havia deixat, per exemple, l'octubre més càlid a Barcelona des que es tenen dades.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació