Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

El Pallars Jussà projecta un camp d’eslàlom a la Noguera Pallaresa per fomentar el turisme actiu

El Consell Comarcal ha encarregat el projecte, que tindria més de mig quilòmetre i se situaria entre la Pobla de Segur i el pont de Claverol

Redacció La Pobla de Segur | 4 de novembre de 2022 a les 09:39
L'actuació s'emmarca en un programa dotat amb 1,3 milions d'euros finançat amb fons europeus | Arxiu
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha encarregat el projecte d’un camp d’eslàlom de 550 metres de longitud en el curs de la Noguera Pallaresa a l’altura de la Pobla de Segur, a cent metres del pont de Claverol i al límit amb el municipi de la Conca de Dalt. Aquest i altres projectes en curs pretenen impulsar el turisme actiu a la comarca, i s'emmarquen en un programa dotat amb 1,3 milions d’euros, finançat amb fons Feder de la Unió Europea i on hi participa també la Diputació de Lleida.

El projecte del camp d’eslàlom ha d’estar redactat a finals d’any per adjudicar les obres a començaments del 2023. Actualment, hi ha una instal·lació d’aquestes característiques a Sort, seu de campionats internacionals. L'actuació es contempla com un impuls turístic per a la comarca, juntament amb altres com el centre d’interpretació de la naturalesa a Pessonada, la implantació de rutes amb raquetes i esquí de muntanya a la Vall Fosca i la via verda per unir els pantans de Sant Antoni i Cellers.

Fonts del consell comarcal van apuntar que actualment s’està executant l’últim tram d’aquest itinerari per als vianants i per a bicicleta al marge dret del riu Noguera Pallaresa, entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets. Concretament, entre les localitats de Salàs de Pallars i Cellers, amb una longitud de més de set quilòmetres.

La vida verda suposarà una inversió d’un milió d’euros, dels quals la Generalitat n’aporta més de 400.000. Aquesta actuació dona continuïtat a la via creada entre els anys 2013 i 2015, en la mateixa línia des de la Pobla de Segur fins a Salàs. Una vegada acabin les obres aquest trimestre, es disposarà d’un sender de 30 quilòmetres que recorrerà diversos punts d’interès paisatgístic i històric de la comarca, com el pou de gel de Talarn, el pont romànic de Tremp i la sèquia centenària de l’Espona, entre d’altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació