Dijous, 25 d'abril de 2024
natura

Convertiran les antigues escoles de Pessonada en el centre d’interpretació de natura de Boumort

L’actuació, que també contempla construir un local social, tindrà un cost aproximat de 236.000 euros

Tomàs Garcia Espot Pessonada | 19 de juliol de 2022 a les 10:56
Les antigues escoles de Pessonada es troben en un deficient estat de conservació | CCPJ
L'Ajuntament de Conca de Dalt ha aprovat rehabilitar les antigues escoles del poble de Pessonada per convertir-les en un centre d'interpretació de la natura i d'espais de memòria de Boumort. L'edifici, abandonat des dels anys seixanta i que ocupa una superfície de 132 metres quadrats, es troba un estat de conservació molt deficient i, de fet, l'aigua ha provocat l'esfondrament d'una part de les cobertes.

Segons el pla de rehabilitació, realizat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, els treballs tindran un pressupost aproximat de 236.000 euros amb finançament de fons europeus i de la Diputació de Lleida. En concret, les actuacions consistiran en la reconstrucció total del teulat i la reforma dels interiors i de les façanes per dotar l'edifici de solidesa. 

L'objectiu del futur Centre Boumort serà esdevenir un lloc de guiatge, difusió dels valors naturals de l'indret, així com un espai on dur a terme activitats d'educació ambiental dirigides als visitants. En aquest sentit, es construirà un punt d'atenció i informació per aquelles persones que vulguin entrar a la Serra de Boumort. 

Per altra banda, lloc també vol ser un centre de coordinació i desenvolupament d'activitats, així com un punt d'observació de la natura. A més, el projecte contempla que l'edifici podrà actuar com un centre on realitzar activitats lúdiques i recreatives en el medi natural.
 

Altres notícies que et poden interessar






 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació