Dilluns, 29 d'abril de 2024
turisme

El telefèric de la Vall Fosca tanca la temporada d'estiu amb més de 22.000 visitants

El mes de juliol ha estat el que més afluència ha registrat, aconseguint xifres similars a les del 2021

Redacció La Torre de Capdella | 18 d'octubre de 2022 a les 10:26
L'equipament va registrar més de 25.000 visitants durant el 2021, el quart millor any de la seva història | Ajuntament de la Torre de Capdella
El telefèric de la Vall Fosca ha tancat la temporada d’estiu d’aquest any amb una afluència de viatgers lleugerament inferior respecte la del 2021. Durant els mesos de juliol, agost i setembre, l'equipament turístic ha transportat un total de 22.240 viatgers.

La cabina del telefèric ha esdevingut l’ascensor i porta d’accés a una trentena d’estanys, nombrosos itineraris de senderisme i paisatges únics de gran bellesa dins l’entorn natural del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En xifres mensuals, el mes de juliol ha estat el que més s’ha aproximat a les xifres del 2021, disminuint al voltant d’un 8%.

Els mesos d’agost i setembre són els que han registrat una davallada més important, a causa de l’efecte de recuperació de la pandèmia, que ha permès que es poguessin tornar a realitzar viatges internacionals i ha normalitzat els hàbits de vacances d’abans de la Covid-19. Així i tot, durant aquests dos mesos s’han transportat més de 15.000 passatgers.

Aquest any, a més, s'ha utilitzat el telefèric per realitzar un rescat d’alta muntanya a l'estany Tort, el passat 14 de setembre de 2022, quan a causa de les condicions climàtiques, inicialment l’helicòpter no va poder volar per evacuar dues persones que havien patit una hipotèrmia.

Enguany, a més, s’han mantingut els horaris per poder viatjar amb animals de companyia, fet que suposa rebaixar l’aforament de persones en aquests viatges. Dins de les mesures de seguretat que s’han seguit enguany, s’ha mantingut l’ús obligatori de la mascareta en tractar-se d’un transport públic, i la neteja i desinfecció establerta post pandèmia.

Endesa, com a propietària del telefèric, realitza cada any la revisió de la instal·lació que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablejat, l’engreixat dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat. Aquesta inspecció, que es du a terme des d’Endesa com a propietària del telefèric, permet que la Direcció General de Transport per Cable de la Generalitat de Catalunya n’autoritzi l’ús públic i, així, es realitzi una cessió a l’Ajuntament de la Torre de Capdella per fer-ne ús turístic durant els mesos d’estiu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació