Divendres, 19 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

Les pròximes eleccions municipals a Sort deixarien un empat tècnic entre Som Poble, ERC i Junts

Segons l'enquesta de Pallars Digital, les tres formacions obtindrien tres regidors cadascun, mentre que l'abstenció podria arribar al 30%

Redacció Sort | 20 de setembre de 2022 a les 11:15
La Casa de la Vila de Sort, en imatge d'arxiu | Jordi Ubach
Som Poble, Fem Municipi-ERC i Junts aconseguirien un empat tècnic en les pròximes eleccions municipals a Sort, segons l'enquesta realitzada per Pallars Digital. En base als resultats del sondeig, les formacions sumarien tres escons cadascuna, fet que deixaria oberta la cursa per la governança de la capital del Pallars Sobirà.

Som Poble seria el partit més perjudicat, i amb el 26,39% dels vots podria perdre dos dels cinc regidors que actualment té al consistori. El seguiria de molt a prop Fem Municipi-ERC, que conservaria el tres edils però baixaria en més de quatre punts el suport a les urnes.


Qui sí que milloraria els resultats és, per una banda, Junts per Sort, que mantindria el percentatge de vots (20,83%), però sumaria un regidor. Per l'altra, el PSC també pujaria respecte al 2019, aconseguint dos edils -un més que actualment- i el doble de vots. 

Es tracta d'unes previsions, però, que cal tractar amb cautela. En primer lloc, perquè a l'enquesta hi han participat 201 persones, un percentatge molt petit respecte al total del cens electoral de Sort. Per altra banda, el 15% dels enquestats ha respost que encara no té clar a qui votar. Un factor, doncs, que podria ser decisiu de cara als comicis per trencar aquest empat. 

En aquesta cursa frec a frec també serà decisiva l'abstenció. De fet, a l'enquesta un 13% dels participants han preferit aquesta opció, que en el còmput global d'unes hipotètiques eleccions arribaria fins al 28,36%, gairebé 7 punts més que en els comicis de fa quatre anys. Aquest fet, juntament amb els vots en blanc (un 7% segons el sondeig), tendirien a beneficiar la llista més votada a les urnes.

L’escenari que ens deixa aquesta enquesta -recalquem, basada en una petita mostra que cal valorar com a tal- està més obert que mai. Si es complissin els pronòstics, Som Poble i Junts per Sort podrien tornar a reeditar el acord de govern firmat arran de la dimissió de Raimon Monterde, però amb sis vots a favor, un menys respecte al maig del 2021. 



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació