Dissabte, 20 d'abril de 2024
municipals 2019

Som Poble esdevé la força més votada a Sort, on caldran pactes per governar amb majoria

Fem Municipi-ERC aconsegueix 3 regidors, Junts per Sort 2 i el PSC 1

Anna Solana 26 de maig de 2019 a les 23:59
L’equip de Som Poble celebrant ahir a la nit els resultats obtinguts | Som Poble
L’agrupació d’electors Som Poble, liderada per l’actual alcalde, Raimon Monterde, ha guanyat les eleccions a Sort. Ho ha fet gràcies als 474 vots obtinguts -el 38,88% dels suports- que li han donat 5 regidors. La formació, que no es presentava sota les sigles de cap partit polític i que aglutina independents i candidats procedents de la CUP, es queda a un sol regidor de la majoria absoluta.

Fem Municipi, la candidatura que liderava Monterde l’any 2015, ha estat la segona força presentant-se conjuntament amb Esquerra Republicana i amb Maleni Barbero al capdavant. Amb la coalició, els republicans hi han sortit guanyant, i han passat de tenir 70 vots, al 2015, als 363 actuals. L’aliança entre la llista d’independents i ERC ha obtingut 363 vots i 3 regidors, obtenint el 29,78% dels suports.

Per sota i com a tercera força ha quedat Junts per Sort, liderada per Imma Gallardo, que ha passat de guanyar les eleccions -amb CiU- el 2015 a obtenir 2 regidors, gràcies als 247 vots obtinguts. Per últim, el socialista José Antonio Manrique aconsegueix entrar al consistori gràcies als 110 vots, que li permeten doblar els aconseguits el 2015 Candidatura de Progrés el 2015.

La participació a Sort ha estat d’un 78,20% amb 1.234 vots, dels quals un 1,22% (15 vots) han estat vots nuls i un 2,05% (25 vots) han estat en blanc. L’abstenció al municipi ha estat d’un 21,80%.
 
Els moviments de candidats entre les llistes i les noves coalicions fan difícils les comparacions amb els resultats de 2015. Però en termes generals, Fem Municipi es manté com a segona força i CiU i la CUP inverteixen els resultats presentant-se com a Som Poble i Junts per Sort. 

Amb aquests resultats, doncs, s’obre un nou escenari a la capital del Sobirà que podria estar marcat pels pactes. En cas de que cap grup arribes a un acord, cosa que sembla poc probable, Som Poble podria governar amb majoria simple.

Cens total:1.578
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.23478,20%
Abstencions:34421,80%
Vots nuls:151,22%
Vots en blanc:252,05%
PartitVots%Regidors
SP47438,88%5
FEM-ERC-AM36329,78%3
JxCat24720,26%2
PSC1109,02%1

Raimon Monterde espera revalidar l’alcaldia
 
Des de Som Poble, es mostren molt satisfets amb els resultats obtinguts, tot i no haver tret l’alcaldia. Pel cap de la llista, Raimon Monterde, “ara falta parlar amb les altres formacions per veure a quins acords s’arriba”. Monterde ha declarat que prendran decisions en funció “del que es vegi reflectit a les votacions”. Monterde també ha afegit que, amb aquests resultats, “s’ha demostrat que portar un paraigües de partit no és significatiu de treure un bon resultat”.
 
Fem Municipi es manté com a segona força
 
Fem Municipi es consolida com a segona força, posició que en les darreres eleccions els va dur al govern municipal, després de pactar amb la CUP. En aquesta ocasió, per fer entrar els seus tres regidors a l’equip de govern, haurien de pactar amb Som Poble, ja que junts sumarien 8 regidors, o posar-se d’acord amb les altres dues forces, Junts per Sort i el PSC.
 
Davallada de Junts per Sort
 
Des de Junts per Sort s’han mostrat decepcionats amb els resultat en aquestes municipals, on han perdut 3 regidors. En relació a possibles pactes, la seva candidata, Imma Gallardo, assegura que “no preveiem ni descartem res”. Gallardo considera que no haver estat governant la darrera legislatura els ha jugat en contra ja que “quan vens d’acció de govern arrossegues més suport”.
 
El PSC entra al consistori
 
El Partit Socialista de Catalunya ha tret un bon resultat si el comparem amb el de les darreres eleccions municipals. La formació ha doblat el seu nombre de vots i ha aconseguit fer entrar José Antonio Manrique a l'ajuntament. Un regidor que podria ser decisiu a l’hora de decidir qui tindrà l’alcaldia al municipi. Manrique no ha descartat pactar amb Fem Municipi-ERC i Junts per Sort, però ha afegit que “primer haurien de pactar ells dos”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació