Divendres, 19 d'abril de 2024
CRISI CLIMÀTICA

La sequera estival també es fa notar als embassaments pallaresos

El pantà de Sant Antoni es troba al 67,1% de la seva capacitat, gairebé 10 punts menys respecte l'any passat

Redacció Pallars | 23 d'agost de 2022 a les 09:10
Imatge del pantà de Sant Antoni d'aquest dimarts | TGE
Els embassaments de les comarques pallareses també estan notant els efectes de la sequera estival. Tot i que en comparació amb la resta de pantans de Catalunya, especialment amb els de les conques internes, la situació és substancialment millor, la capacitat dels embassaments de Sant Antoni, Terradets, però sobretot el de Canelles, s'ha vist reduïda respecte a l'any passat.

Segons l'informe diari de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) d'aquest dilluns, el pantà de Talarn se situa en el 67,1% de la seva capacitat. Un volum força considerable, especialment si el comparem amb el del mes de novembre del 2021, quan l'embassament es trobava al 56%, però que suposa una davallada gairebé 10 punts respecte a l'any passat, quan el pantà estava al 76,9%. Una altra dada rellevant, però, és que en un mes -de juliol a agost- la seva capacitat s'ha reduit en prop d'un 15%.


Pel que fa a l'embassament de Terradets, la seva situació és òptima, ja que es troba al 94,3% de volum. Tanmateix, si el comparem amb dades de l'agost del 2021, també s'observa una baixada, tot i que menys pronunciada, del 3,24%. En aquest sentit, novament la sequera estival no és res comparada amb la que es va produir durant l'hivern al Pallars. Al mes de novembre, Terradets es trobava al 87,09%; una dada força alarmant tenint en compte la poca variació de volum que acostuma a patir aquest pantà.
 
Però sense dubte, aquest estiu el pantà pallarès que més ha patit l'efecte de la sequera és el de Canelles. Si fa un any l'embassament es trobava al 57,55% de volum, aquest dilluns no passava del 33,7. Una situació sense dubte alarmant i que durant el període estival ha tingut greus conseqüències a la zona, de gran afluència turística, especialment per les activitats nàutiques que s'hi realitzen, tant a l'embassament com al congost de Mont-rebei.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació