Dimecres, 24 d'abril de 2024
carreteres

Conca de Dalt millorarà un tram de la carretera d'Aramunt al Pont de Claverol a partir del setembre

L'actuació, finançada en part amb el Pla Únic d'Obres i Serveis, tindrà un cost total de 300.000 euros

Tomàs Garcia Espot Conca de Dalt | 17 d'agost de 2022 a les 09:45
Imatge d'un tram de la carretera d'Aramunt | GSV
L'Ajuntament de Conca de Dalt realitzarà actuacions a la carretera que uneix el Pont de Claverol i Aramunt per millorar-ne la seguretat. Així ho ha explicat el seu alcalde, Martí Cardona, que ha concretat que el tram afectat serà de dos quilòmetres i mig, que va des del primer poble i fins a l'encreuament en direcció a Pessonada i Sant Martí de Canals.

Segons el batlle, les obres, que ja han estat adjudicades a l'empresa Romero Polo per un valor de 300.000 euros, començaran a partir del mes de setembre, i consistiran, per una banda, en l'eixamplament de la via punts concrets de la via per tal que no existeixi cap risc quan es creuen dos vehicles. En aquest sentit, explica Cardona, la proximitat del pantà de Sant Antoni impedeix que la carretera pugui ser ampliada encara més.

Per altra banda, i per evitar altres situacions perilloses per als vehicles, també es col·locaran diverses baranes de protecció, així com una cuneta americana de formigó i un voladís al tram de la baixada dels Socors, un dels més estrets i que presenta un estat més avançat de degradació.

Martí Cardona ha posat de relleu la importància de les obres de la carretera, que estaran finançades en part pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), atès el nombre de vehicles -alguns d'ells pesants- que diàriament, i especialment durant l'estiu, transiten per aquesta via. A més, subratlla, la carretera dona accés a la majoria de nuclis d'aquesta banda del municipi de Conca de Dalt, especialment Sant Martí, Pessonada i Aramunt, com també a la pista que dona la volta al pantà.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació