Dijous, 25 d'abril de 2024
contingut patrocinat

Reobre el restaurant Xic’s Cal Borrech de Figuerola d'Orcau

Parlem amb la Tina i l’Andreu, els nous propietaris d’un restaurant molt estimat i valorat que vol mantenir l’esperit de l’anterior etapa

Redacció Figuerola d'Orcau | 8 d'agost de 2022 a les 11:50
L’Andreu (a l’esquerra) i la Tina (de groc), amb els antics propietaris del restaurant | Xic’s Cal Borrech
El passat dia 24 de juny, quan es compleixen 10 anys de la seva inauguració, el Xic’s Cal Borrech va tornar a obrir les seves portes. Després de més de dos anys tancat pels efectes de la pandèmia, aquest restaurant de Figuerola d’Orcau reobre, oferint la mateixa carta, amb els mateixos productes, però amb noves mans als fogons i a la sala.

El celler–restaurant Xic’s Cal Borrech va obrir les seves portes el 24 de juny de 2012 amb una voluntat clara de fer difusió del món del vi. Està situat a la població de Figuerola d’Orcau, el poble del vi. Temps enrere, el cultiu de la vinya era majoritari a la població i la majoria de cases tenien celler (al poble, encara avui, gairebé cada casa té el seu petit celler!). A més, aquests es comunicaven mitjançant passadissos soterranis -actualment sense ús- àmpliament coneguts com el “metro de Figuerola”.

Cal Borrech tenia una gran tradició de comercialització del vi. Fa més de 20 anys, en Jordi Roca, el Xic’s de Cal Borrech, en va recuperar la seva producció. Uns anys més tard, va decidir encetar una nova aventura: el restaurant Xic’s Cal Borrech, amb l’ajuda de la seva mare, la Glòria, i de la seva dona, la Rosa.
 

El restaurant Xic’ Cal Borrech té un encant especial. Foto: Xic’s Cal Borrech


A l'inaugurar la nova proposta gastronòmica, en Jordi defensava que productors i elaboradors propis canalitzessin el resultat de la seva collita a través del restaurant. “Els nostres clients poden degustar plats típics de muntanya, cuina casolana i tradicional, de temporada i amb productes de proximitat. Acompanyar-ho d’un bon vi, que a elecció del comensal pot ser el nostre o dels altres cellers del Pallars. Pot escollir servir-se’l directament de la tona (el nostre vi), o bé elegir entre l’amplia proposta del celler”.

Enguany, la Tina i l’Andreu prenen el relleu de la Glòria, el Jordi i la Rosa al capdavant del restaurant Xic’s Cal Borrech, amb la il·lusió de recuperar i continuar l’herència que els seus impulsors els hi van deixar.

Parlem amb els nous gestors del restaurant Xic’s Cal Borrech sobre aquesta nova aventura que comencen.

Què poden esperar els antics clients del Xic’s Cal Borrech en aquest nova etapa?

Andreu: Doncs no gaires canvis. La nostra idea és mantenir el que agradava abans a la gent. Mantenim la carta, mantenim l'oferta de tast de vi... això sí, canvien les mans.

Tina: La cuina del Jordi i la Glòria ens agradava com a clients. Ara el que estem fent és recuperar-la. Per sort, tots dos han sigut, i són, molt generosos a l’hora de transmetre el que feien, i com ho feien. Volem intentar mantenir el nivell de qualitat i el bon preu que ells oferien. Amb el temps, anirem introduint el nostre toc personal.

Andreu: Bé, ara ja ho fem amb els teus pastissos que tant agraden!
 

Els anteriors gestors, el Jordi, la Glòria i l’Ariadna, amb lAndreu i la Tina (a la dreta). Foto: Xic’s Cal Borrech


Què ofereix ara Xic’s Cal Borrech?

Tina: Oferim una cuina saludable a base de productes de proximitat. A la nostra carta no hi falta la vedella de vaca bruna o el corder Xisqueta.

Andreu: Treballem amb proveïdors de proximitat en la mesura del possible. El vi i l’oli, de Xic’s Cal Borrech, és clar. La carn, la vedella, el corder i el porc, així com el formatge i la mel, del Pallars. D’ençà que vam aterrar en aquesta bonica comarca, fa més de sis anys, sempre hem treballat amb productes de proximitat.

Dius que vau aterrar al Pallars fa sis anys. Què fèieu abans d’agafar aquest restaurant?

Tina: Al setembre de 2015 vam agafar el relleu de Casa Churchill, un petit hotel rural de sis habitacions a Claverol. Durant sis anys hem ofert als nostres hostes un espai on sentir-se com a casa... els hem preparat les habitacions on descansar després de gaudir activament d’aquesta meravellosa i desconeguda comarca. Això sí, abans d’anar a dormir els hem ofert sempre un bon sopar casolà. A Casa Churchill ja teníem el nostre petit restaurant... només pels nostres hostes, és clar!

Així doncs, ja teniu experiència en la restauració... quan podem venir al vostre restaurant?

Andreu: La nostra idea és obrir els caps de setmana com es feia abans, de divendres al migdia fins diumenge al migdia. Ara bé, durant l’estiu i períodes festius, obrirem també entre setmana. Des del 18 de juliol i fins a mitjans de setembre obrim de dimarts al migdia a diumenge al migdia, tant per dinar com per sopar. Això sí, de dimarts a dijous, per sopar, caldrà reserva prèvia.

Tina: Volem mantenir l’esperit del Xic’s Cal Borrech. Un espai per gaudir amb família i amics d’un bon menjar i un bon beure. Volem que els nostres clients gaudeixin de l’experiència Xic’s Cal Borrech. Per això només oferim un torn per a 25 persones tant per dinar com per sopar. Qui vingui, que gaudeixi del nostre espai i del nostre menjar, i del nostre beure amb pausa i tranquil·litat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació