Dimecres, 24 d'abril de 2024
gastronomia

Un nou web reuneix els vins d’alçada del Pirineu

El programa 'Al teu gust, aliments del Pallars' presenta ‘Vins del Pirineu’, un nou espai virtual adreçat a restaurants i al públic final

Redacció Tremp | 29 de juliol de 2022 a les 10:24
Productors vitivinícoles durant la presentació del web a Tremp | Al teu gust
Un total de 15 cellers de les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran formen part d'un projecte liderat per l'Ajuntament de Tremp que pretèn contribuir al posicionament dels vins pirinencs en el món de la restauració. Es tracta del web Vins del Pirineu, vehiculat a través d'Al teu gust, aliments del Pallars, un programa que treballa amb el sector vitivinícola des de l'any 2010 amb accions específiques de divulgació, formació i promoció.

El del vi és un sector estratègic per al desenvolupament local, tant pel seu potencial a l'hora de generar ocupació, així com pel tret diferencial que suposa per al territori aglutinar fins a 14 projectes empresarials només a les comarques pallareses. L’objectiu final és posicionar els vins del Pallars com a vins de referència de tota la restauració pirinenca, amb la mirada fixada en recuperar i portar més lluny el paper del Pallars com a celler del Pirineu.

Un dels aspectes més diferencials d'aquesta nova web és la incorporació del que s’ha batejat com a "recomanador pallarès". Es tracta d'un joc en clau d'humor que convida el consumidor final a decantar-se pels vins del Pirineu, tant des de casa, com des de la taula del restaurant. La presentació de la web ha tingut lloc aquest dijous a Casa Montoliu 1903, un establiment ubicat al centre històric de Tremp, especialitzat en vins, i que disposa d'un espai de tast i de compra on tenen un paper destacat els vins del Pallars.

Un sector clau truncat per la fil·loxera


El sector vitivinícola ha tingut històricament un paper rellevant a l'economia de la Conca de Tremp, un territori que fins a l'arribada de la fil·loxera era considerat "el celler del Pirineu”. El cultiu de la vinya es va recuperar a la comarca entre finals dels anys 90 i inicis de segle XXI, quan l'amenaça del canvi climàtic va portar alguns grans cellers a treballar la nostra terra. Molts petits propietaris van tornar a plantar al Pallars i, en només una dècada, es va duplicar l'extensió d'aquest cultiu al Pallars.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació