Dissabte, 20 d'abril de 2024
Dis la teva!

Sobre les colònies de Rosa dels Vents a Rialp

Article d'un grup de monitores de l'empresa de lleure a l'Hotel Condes de Rialp

Redacció Rialp | 21 de juliol de 2022 a les 13:18
Façana de l'Hotel Condes de Rialp | HotelSearch
Senyor director,

Som treballadores de l'Empresa Rosa dels Vents i actualment estem treballant a l'Hotel Condes del Pallars. Una de les monitores que escriu aquest article fa dos anys que està treballant amb el mateix equip directiu a l'hotel i creu que és important tenir en compte la veu de la gent que porta ja temps treballant. És per això que entre diversos monitors i monitores volem expressar la nostra versió sobre els fets relatats recentment en aquest diari.


1. Només s'ha dormit una nit al passadís i va ser una mesura de seguretat de cara als nens que en molts altres campaments sempre s'ha utilitzat.

2. Treballes 24 hores perquè bàsicament seràs el responsable de 10 nens i has de vetllar per la seva seguretat, cosa que ja s'especifica en la primera entrevista.

3. Com hem anomenat anteriorment, som treballadors 24 hores i per assegurar la nostra estabilitat l'equip s'organitza per guàrdies i així gaudir d'una nit de descans entremig de les teves guàrdies.

4. Desmentint un dels paràgrafs de l'article on es parla sobre l'impossibilitat d'asseure's i parlar entre nosaltres, com a treballadors volem dir que pensem que si una activitat no està controlada, és necessari el 100% dels monitors alerta de la situació i que, per tant, no podem romandre a terra o xerrant entre nosaltres.

5. Tot i pensar que la formació pot ser intensa, creiem que és completa i, a més, una vegada posades en funcionament les activitats, sempre tens el suport de l'equip directiu i dels altres monitors veterans a la casa per qualsevol dubte a l'hora de realitzar-la i muntar-la. Inclús l'equip directiu du a terme tots els muntatges de les activitats d'aventura, a part de donar-los l'okey per vetllar per la seguretat dels nens en tot moment.

6. En els paràgrafs de l'article es parla de la marxa de dos infants de la colònia com un fet conseqüent de la mala organització de la colònia. Volem desmentir aquesta declaració. La marxa no era per l'empresa i les activitats sinó per la monitora/monitor d'aquests infants, (ja que en varies ocasions fins i tot s'oblidava de donar el berenar). És per això que l'equip directiu va decidir que aquesta responsable no era apta per continuar treballant de cara als infants.

7. En relació a les reunions de l'equip directiu de cara a les monitores, l'article diu que era l'equip directiu qui duia a terme les males praxis cap a elles, quan nosaltres in situ vàrem veure en diverses ocasions que era al contrari.

De cara a la situació de l'any passat, on l'article parla sobre la negligència, brots de Covid-19 i l'explotació laboral, creiem que no era una informació rellevant sobre la situació que les altres monitores volien expressar, ja que Rosa dels Vents tenia en tot moment el protocol Covid que sanitat havia pactat amb les empreses de monitoratge.

Recalquem que alguns dels monitors i monitores van ser treballadors a l'Hotel Condes l'any passat en la situació Covid i aquest any han repetit perquè la gestió de l'equip directiu, més l'equip de monitors, ha portat a terme que l'estada dels nens a les diverses cases de Rosa dels Vents sigui excel·lent, ja que sempre s'ha vetllat, entre l'equip directiu i l'equip de monitors i monitores existeixi una igualtat de condicions, i d'aquesta manera poder gaudir de la feina, i que l'ambient d'aquest sigui sa en tot moment. D'aquesta manera, cada monitor amb els seus valors els pugi amb tranquilitat.

Monitores de Rosa dels Vents a Rialp
 


 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació