Dijous, 18 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Últim esforç del COE per una candidatura compartida als Jocs d'Hivern

L'organisme olímpic s'obre a negociar amb els territoris i estacions d'Aragó que volen col·laborar amb el projecte

Redacció Pirineu | 26 de maig de 2022 a les 09:49
El president del COE, Alejandro Blanco | ACN
El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, s'ha mostrat obert a negociar la candidatura per als Jocs d'Hivern 2030 directament amb els territoris i les estacions d'esquí aragoneses que han mostrat interès. Blanco ha remarcat que el COE vol presentar una candidatura "sí o sí" perquè Espanya mai ha celebrat uns Jocs d'Hivern al Pirineu i "s'ho mereixen".

Després de donar per trencades les negociacions per una acord de candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó, el president del Comitè ha dit que malgrat "anem molt apurats de temps", cal reprendre el diàleg per intentar presentar la proposta que va plantejar la comissió tècnica. En aquest sentit, ha descartat una candidatura que només inclogui Catalunya.

Blanco ha recordat que la candidatura la presenta el COE i ha posat en valor que la gent dels dos territoris, en referència a Catalunya i Aragó, hagi entès la importància de la candidatura i per això estiguin "lluitant" per un acord i deixar de banda "debats estèrils". En aquest sentit, Blanco ha lamentat que mentre en el terreny de la política hi hagi debat, en l'àmbit tècnic, hi hagi acord i per això no ha descartat negociar directament amb els territoris.
 

El president de la Federació d'Hosteleria de Lleida, Josep Castellarnau. Foto: ACN


Els empresaris pirinencs celebren la decisió


Per la seva banda, la plataforma d'empresaris presentada fa pocs dies al Pallars Sobirà sota el lema Per un impuls al Pirineu, diem sí, ha celebrat la decisió del Comitè Olímpic Espanyol de voler tirar endavant la candidatura malgrat el desacord actual entre Catalunya i Aragó.

Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida ha destacat la necessitat d'escoltar els territoris aragonesos que volen els Jocs. Per això, ha qualificat "d'esperançadora" la resposta que ha donat el COE, tot afirmant que continuaran fent accions pel "sí" a la consulta del juliol.


En l'altra cara de la moneda, la plataforma Stop JJOO ha lamentat que des del Comitè Olímpic Espanyol "s'entestin" en mantenir el projecte de Jocs, malgrat reconèixer que ara per ara no hi ha acord polític per tirar-lo endavant. Un dels seus portaveus, Bernat Lavaquiol, ha assegurat que amb tot plegat es constata que la candidatura "fa aigües per tot arreu" i ha tornat a demanar al Govern que la retiri.

També ha afirmat que, precisament, aquesta manca d'unitat en l'esfera política i la "contestació social" que ha rebut la faran "caure", ja que considera que el Comitè Olímpic Internacional (COI) no la triarà. D'altra banda, des de l'entitat han anunciat que estudien portar al Síndic i a l'Oficina Antifrau l'espot institucional del projecte que el Govern ja ha fet públic.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació