Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

«Per un impuls al Pirineu, diem sí»: l'empresariat lleidatà s'uneix a favor dels Jocs d'Hivern

La campanya, que s'ha presentat aquest dijous a Escaló, defensa la candidatura olímpica com una "excel·lent oportunitat"

Redacció Escaló | 12 de maig de 2022 a les 08:31
Imatge de la presentació d'aquest matí a Escaló | ACN
Els jardins de l'Hotel Castellarnau d'Escaló han acollit aquest dijous al matí una trobada d'empresaris lleidatans en suport als Jocs Olímpics d’Hivern 2030. Sota el lema Per un impuls al Pirineu, diem sí, la presentació de la campanya vol ser un acte on totes les institucions i entitats implicades volen donar el seu punt de vista sobre la cita olímpica i els principals eixos de la seva proposta a favor de la candidatura.

Entre els presents a la roda de premsa hi ha el president de Pimec Lleida, Xavier Caufapé, Jaume Saltó, president del COELL, Josep Maria Gardeñes, president de l'ACEM, Aureli Bisbe, de la Cambra de Comerç de Girona i president de l'empresariat de la Cerdanya, Francesc Armengol, així com la vicepresidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, i el president d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.

Castellarnau creu que els Jocs "dinamitzaran econòmicament les comarques de muntanya". A més, ha afegit que el sector "no pot deixar de fer sentir la seva veu en defensa del Pirineu" i que s'ha d'aprofitar l'altaveu que seran els Jocs per "posicionar a escala mundial els Pirineus". També ha afirmat que aquesta candidatura ha de ser un detonant per rebre inversions en aquells àmbits en els quals s'arrosseguen dèficits des de fa temps, com ara les comunicacions i telecomunicacions.


La FCEH, a favor d'una candidatura única a Catalunya


Una proposta que arriba un dia després que la Federació Catalana d'Esports d'Hivern hagi demanat al Govern que presenti candidatura única si l'Aragó no rectifica la seva posició. El seu president, David Samper, ha demanat "valentia" a l'executiu català per prendre la decisió i ha atribuït a qüestions polítiques les desavinences de la comunitat veïna.

Samper també ha defensat que es tracta d'una "oportunitat única" i que cal tenir en compte que el Comitè Olímpics Internacional podria assignar d'un sol cop els jocs del 2030 i del 2034. Al parer seu, cal presentar ara una candidatura potent i no "deixar perdre l'oportunitat". El termini per presentar la candidatura, de fet, finalitza el proper 20 de maig.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació