Divendres, 19 d'abril de 2024
fires

La propera Fira Pallars Terra de Corder tindrà dos dies de mercat firal

L'Ajuntament de Tremp valora molt positivament el retorn de la Fira tot i haver-hi "punts febles" a millorar en properes edicions

Redacció Tremp | 18 de maig de 2022 a les 10:10
El mercat firal d'enguany va comptar amb un total de 45 parades | Ajuntament de Tremp
La pròxima edició de la Fira Pallars Terra de Corder de Tremp tindrà dos dies de mercat. Aquesta és la principal novetat que ha avançat l'alcaldessa de la capital del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp. Tot i les bones sensacions d'aquesta primera edició, on s'han ajuntat la Fira de Primavera i la Festa Pallars Terra de Corder, Cases subratlla que "hi ha punts febles que s'hauran de millorar de cara a les properes edicions".

En aquest sentit, durant la setmana passada el consistori va recollir les opinions, a través de formularis i enquestes telefòniques, de les empreses participants tant al mercat firal com al Pallars Food Fest. Així, de la informació recollida es desprèn, per exemple, una satisfacció plena respecte a la concentració dels expositors en un únic espai.


Per altra banda, un 75% valora que l’especificitat de la marca -Pallars Terra de Corder- atreu visitants; un 100% dels enquestats valora que l’amplitud de l’oferta era suficient i un 80% que també ho era el número de parades. La dada més rellevant, però, és que un 50% preferiria allargar la durada del mercat firal a dos dies. Una reivindicació, doncs, que ja ha estat recollida pel consistori de cara al futur. Respecte a la durada d'enguany del mercat, Maria Pilar Cases assenyala que si bé el diumenge "faltaven les parades, havíem d'anar una mica en compte", tot apuntant que "encara estem en pandèmia”.

Pel que fa a les dades més rellevants sobre el retorn de la Fira, cal destacar, per una banda, les 45 parades que van omplir la Rambla Doctor Pearson durant el mercat firal i la primera Mostra de Formatges d'Ovella del Pirineu. Per altra banda, i tot acollir menys públic de l'esperat, durant l'esmorzar de girella i cap i pota es van repartir prop de 300 racions, mentre que el diumenge es van servir 800 racions de corder del Pallars rostit.

L'Ajuntament de Tremp també valora molt positivament altres esdeveniments com el tast de formatges d'ovella, al qual van assistir un centenar de persones, així com la Pallars Food Fest, un dels actes més esperats de la Fira. Hi van participar 10 restaurants i cinc elaboradors de vins i cervesa, i va acollir al voltant de mig miler de persones. En aquest cas, es tractava d’un format nou, amb música en viu, i totes les empreses participants ho han valorat molt positivament.

A més, coincidint amb la Fira, l’Associació de Vehicles Clàssics del Pallars va organitzar la 8a Trobada de Clàssics, que va acollir més de 95 vehicles provinents del Vallès, Lloret de Mar, Manresa, Sant Cugat, la Seu d’Urgell, Tarragona, Reus, Lleida o Barcelona, entre d’altres, i va comptar amb la participació de nou clubs i associacions diferents.

Tot plegat va acostar a Tremp i el Pallars una gran afluència de visitants. Concretament, des del consistori es calcula que hi va haver un mínim de 600 pernoctacions al municipi de Tremp i una altra xifra important que ha derivat a altres municipis veïns, principalment Cellers i la Pobla de Segur.


 Recupera el balanç de la Fira Pallars Terra de Corder al programa Tremp al Dia



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació