Dijous, 25 d'abril de 2024
OBRES

Isona inicia l’enderroc de les sitges de l'antiga cooperativa per «donar pas a una nova realitat paisatgística»

El procés, que es preveu que duri una setmana, havia de començar l'any 2011 segons el conveni entre l'ajuntament i la Cooperativa d'Artesa

Tomàs Garcia Espot Isona | 12 de maig de 2022 a les 10:08

Isona i Conca Dellà ha començat el procés d'enderroc de les sitges de l'antiga cooperativa del municipi "per donar pas a una nova realitat paisatgística". Així és com ho ha definit la seva alcaldessa, Rosa Amorós, que en declaracions a Pallars Digital ha explicat que els silos "afectaven l'skyline del poble".

"Eren més alts que el propi campanar", argumenta Amorós, que detalla que el procés d'enderroc és el pas previ a la construcció de la nova sala de vetlla i a l'impuls de la zona verda adjacent.
 

Imatge de l'enderroc de les sitges Foto: Ajuntament d'Isona i Conca Dellà


A més, la batllessa explica que les sitges portaven anys en desús, i que segons el conveni de l'ajuntament amb la Cooperativa d'Artesa, s'haurien d'haver tret l'any 2011. El procés, que segons Rosa Amorós podria allargar-se una setmana i no tindrà cap cost per al consistori, ha començat amb l'enderroc de les sitges més petites, atès que el desballestament s'està duent a terme de manera manual.

Durant les feines, i degut a la seva proximitat, també s'ha hagut de protegir el cementiri amb taulons de fusta per evitar que alguna peça de metall pogués caure sobre el fossar. Tot i la futura desaparició de les sitges, Amorós ha detallat que les naus seran els únics elements de la cooperativa que es conservaran.


 

Altres notícies que et poden interessar 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació