Dimarts, 23 d'abril de 2024
camins

El Consell del Sobirà inicia la recuperació del camí tradicional de Sort a Vilamur

L'actuació, inclosa dins el projecte 'Camins Tradicionals dels Pirineus', vol unir les capitals de comarca de la vegueria a través dels senders històrics

Redacció Pallars Sobirà | 3 de maig de 2022 a les 08:52
El camí entre Sort i Vilamur forma part de la ruta que connectarà La Seu d'Urgell amb Sort | CCPS
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha iniciat la recuperació del camí tradicional entre Sort i el poble de Vilamur, al municipi de Soriguera. Es tracta d'una actuació inclosa dins el projecte Camins Tradicionals dels Pirineus, que té com a objectius principals el manteniment i la promoció de l’extensa xarxa de camins de bast i ferradura de l’Alt Pirineu i l’Aran. A més, es pretén crear un producte turístic que permeti unir, a través d’aquests camins històrics, les diferents capitals de comarca de l’Alt Pirineu i l’Aran.

D'aquesta manera, el passat mes d'abril es va inciar el marcatge de l’antic camí de comunicació entre les poblacions de Vilamur i Sort, que alhora forma part de la ruta que connectarà La Seu d’Urgell amb Sort, a través dels nuclis de Rubió i Llagunes. Ben aviat s’iniciaran les obres de recuperació que consistiran en la recuperació i millora de la plataforma del camí a través del desbrossat de la vegetació que actualment el tapa, la construcció de murs i parets de pedra seca, el despedregat del camí i la seva senyalització.

El projecte Camins tradicionals dels Pirineus focalitza els seus objectius en el turisme de natura i el senderisme. Per altra banda, la conservació dels camins tradicionals també té un gran interès per la població local perquè incorpora les activitats que es duen a terme en els camins com caminar, córrer, pedalar o cavalcar. Un altre dels aspectes clau del projecte és la conscienciació social per tal que els camins es reconeguin com una infraestructura clau dels Pirineus amb valors patrimonials, identitaris i utilitaris.

Així mateix, el projecte contempla la millora dels camins que connectaran el Pallars Sobirà amb el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran, que serviran de nexe de comunicació per crear la futura xarxa pirinenca de camins. Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea a través del fons FEDER, i està liderat per la Diputació de Lleida i l’IDAPA. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació