Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

Talarn treu a licitació les instal·lacions de «La Piràmide» per fer-hi activitats nàutiques

L'equipament, tancat des de fa gairebé 10 anys, es troba en un evident estat de degradació

Tomàs Garcia Espot Talarn | 12 d'abril de 2022 a les 10:15
La Piràmide amb el pantà de Sant Antoni al fons | TGE
L'Ajuntament de Talarn ha obert a licitació el subarrendament dels terrenys de La Piràmide, l'antic Promotur, a la vora del pantà de Sant Antoni, per realitzar-hi obres i destinar-lo a activitats esportives de "dinamització econòmica i lúdica". L'àrea, de 8.115 metres quadrats i situada al punt quilomètric 92,2 de la carretera C-13, porta gairebé 10 anys tancada i es troba en evident estat de degradació.

En aquest sentit, el consistori de Talarn, que és arrendatari dels terrenys, propietat d'Endesa, té com a objectiu revitalitzar l'espai atorgant la seva gestió a una iniciativa privada. En declaracions a Pallars Digital, el seu alcalde, Àlex Garcia, lamenta que aquest "lloc privilegiat no estigui explotat". De fet, segons explica el batlle, Endesa fins i tot s'havia plantejat enderrocar les instal·lacions. Per altra banda, i atès que el Pla especial del llac es  troba aturat, l'ajuntament va decidir buscar altres vies per recuperar-hi l'activitat per un cost mínim.
 

Les intal·lacions, en evident estat de degradació, porten anys en desús. Foto: TGE


Tal com s'estipula a les bases, el contracte de subarrendament tindrà una durada de cinc anys, dels quals tres correspondran a la inversió i els treballs de recuperació, i dos a l'amortització. En aquest sentit, Garcia subratlla que la predisposició a enjardinar els voltants de La Piràmide és un dels punts que es tindran en compte a l'hora d'adjudicar el contracte.

El termini per presentar ofertes finalitzarà el proper 22 d'abril, mentre que l'obertura d'aquestes serà el dia 25 del mateix mes. Tal com explica l'alcalde, tot i que encara no es poden fer públiques les ofertes, sí que han rebut diverses consultes al respecte. La Piràmide, recordem, ja havia estat un punt amb servei de bar i on s’hi oferien diverses activitats nàutiques.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació