16 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Compromís del Govern perquè el Sobirà aculli el telemark i l'esquí de muntanya als Jocs d'Hivern

Un altre dels acords assolits és que les pistes d’esquí i els recintes esportius del Pallars Sobirà puguin acollir bona part dels entrenaments

Jordi Ubach Llorens Pallars | 28 de març de 2022 a les 07:44
Espot va acollir la Copa del Món de telemark el 2016 | May Peus
El Pallars Sobirà acolliria el campionat de telemark dels Jocs Olímpics d’Hivern en el cas que la disciplina esdevingui olímpica i que els jocs es facin al Pirineu. Aquest és el compromís que alcaldes i Consell Comarcal del Pallars Sobirà han extret del Govern en una reunió que es va celebrar fa unes setmanes a la seu de l’ens comarcal, a Sort, en el marc de la presentació de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030.

A més del telemark, el Pallars Sobirà també té el compromís del Govern d’acollir part de les proves d’esquí de muntanya, que es farien de manera compartida amb altres comarques pirinenques. Així ho ha avançat a Pallars Digital el president comarcal, Carles Isús, que ha detallat que “es treballarà” perquè el telemark sigui disciplina olímpica. En el cas que d’aquí al 2030 no s’aconsegueixi l’objectiu, a la comarca s'hi faria una exhibició.

Un altre dels compromisos arrencats és que les pistes d’esquí i els recintes esportius del Pallars Sobirà puguin acollir bona part dels entrenaments. A banda dels alcaldes i el president comarcal, a la reunió hi van participar la secretaria general de l’Esport, Anna Caula; membres del Govern com Manel Vila i Ricard Font; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu, Ricard Pérez; entre d’altres. Durant la trobada es va ratificar l’acord “unànim” de la comarca als Jocs d’Hivern. 

“Acord tècnic” entre els Governs català i aragonès


Aquest cap de setmana, el Govern ha confirmat "l'acord tècnic" amb l'executiu de l'Aragó per presentar una candidatura "conjunta" als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030. Així ho ha reafirmat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa de dissabte al Palau de Pedralbes.

Una primera proposta que no contempla la celebració de cap de les principals competicions en territori pallarès. Segons el pacte actual, a Catalunya se celebrarien les proves d'esquí de muntanya (a Boí Taüll), hoquei gel (Palau Sant Jordi), esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), i snow i freestyle (Baqueira Beret). A l'Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons, patinatge artístic i de velocitat curta i llarga.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst signar el decret de convocatòria de la consulta aquesta setmana, o la que ve la següent a molt estirar, tal com ha informat Plaja. La portaveu ha subratllat que la proposta és "bona" i que confirma que les proves principals se celebraran a Catalunya. També ha afegit que "costa d'entendre" que Aragó hagi negat "l'acord tècnic". 

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació