Dijous, 18 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Catalunya i Aragó tanquen un «acord tècnic» pels Jocs d’Hivern que exclou el Pallars

Els dos governs hauran de ratificar el pacte que després s'haurà de presentar al COI

Redacció Pallars | 25 de març de 2022 a les 18:46
Una competició a Port Ainé, en imatge d'arxiu | Felipe Valladares
"Acord tècnic" entre Catalunya i Aragó per la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Tal com ha avançat La Vanguardia, la Generalitat i l'executiu aragonès han tancat un pacte que les dues administracions ratificaran els propers dies. Després presentaran el projecte al Comitè Olímpic Internacional (COI), que pot fer-ne canvis. L'acord "tècnic" és previ al polític, que remataran properament.

Un pacte que, per ara, no contempla cap competició al Pallars. Segons el que s'ha acordat fins ara, a Catalunya se celebrarien les proves d'esquí de muntanya (a Boí Taüll), hoquei gel (Palau Sant Jordi), esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), i snow i freestyle (Baqueira Beret). A l'Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons, patinatge artístic i de velocitat curta i llarga.

Hi hauria algunes proves que s'haurien de disputar fora de l'Estat, tot i que per ara no s'han determinat les ubicacions finals. És el cas dels salts d'esquí i les combinades nòrdiques, així com l'skeleton, el bobsleigh i el luge. 

Per ara, i tot i ser un factor bàsic per tirar endavant l'acord polític, el nom oficial de la candidatura no està definit. Tampoc se sap on se celebrarien les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs d'Hivern, tot i que és probable que la inaugural sigui a Barcelona i la de tancament a Saragossa

Les dues parts han arribat a l'acord després que el president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, hagi anunciat aquest divendres que "han vençut les dificultats". Blanco també ha assegurat que "en el moment en què es faci el pas", que previsiblement serà setmana vinent, la candidatura serà "imparable". Segons La Vanguardia, la intenció és anunciar l'acord el pròxim dilluns. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació