Dijous, 2 de maig de 2024
meteorologia

​La pols sahariana tenyeix de marró els cims nevats del Pallars

Les partícules de sorra en suspensió han quedat dipositades damunt la neu deixant-la amb una tonalitat marronosa semblant a l'or

Redacció Pallars Sobirà | 16 de març de 2022 a les 08:35

L'episodi de pols sahariana que aquests dies afecta el sud-est peninsular procedent del nord d'Àfrica ja s'ha notat aquest dimarts a la neu del Pallars Sobirà, que en alguns punts ha quedat tenyida de marró. Malgrat no hi ha hagut precipitació, les partícules de sorra en suspensió han quedat dipositades damunt la neu deixant-la amb una tonalitat marronosa semblant a l'or.
 

L'afectació es nota sobretot a l'entorn dels 2.600 metres d'alçada i això fa que a partir d’aquesta cota es dibuixi una línia divisòria entre neu blanca i marró. Al gener de l'any passat ja va tenir lloc un episodi similar amb pols sahariana que va embrutar la neu del Pirineu. En aquella ocasió, a més, hi va haver precipitació. L'episodi actual està previst que s'allargui també durant aquest dimecres, acompanyat d'una pujada de les temperatures que perjudica les condicions de l'esquí a les estacions afectades.

 

La zona de la Vall de Ruda, a l’Aran, amb la neu tenyida de marró. Foto: ACN

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació