Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

El Bisbat d'Urgell assegura que «està treballant» en la millora de les esglésies de la Vall Ferrera

La institució afirma que un arquitecte ha realitzat diverses visites tècniques des del novembre als temples afectats per valorar les possibles accions a emprendre

Redacció Vall Ferrera | 1 de març de 2022 a les 12:30
El Bisbat s'ha mostrat | Ainet de Besan
El Bisbat d'Urgell assegura que està treballant en la millora de les esglésies de la Vall Ferrera. Així ho han explicat a Pallars Digital fonts de la institució, que confirmen que l'arquitecte que atén les necessitats del Pallars Sobirà ha realitzat des del novembre diverses visites tècniques a les esglésies d'Ainet, Alins, Àreu, Araós, Besan i Norís per tal d'avaluar l'estat dels edificis i valorar les possibles accions a emprendre.

La institució eclesiàstica ha sortit, doncs, al pas de l'anunci de l'Ajuntament d'Alins, que alertava que s'estava plantejant tancar l'accés d'alguns dels temples de la vall a causa del seu mal estat, tot assegurant que havien demanat ajuda a la institució religiosa en reiterades ocasions. En aquest sentit, el Bisbat assegura que no han abandonat aquestes esglésies, i que, en la mesura del possible, atèn totes les peticions que arriben amb relació a les seves esglésies i ermites.

Així mateix, expliquen que atès el gran nombre de temples de la diòcesi -al voltant dels 1.000- les actuacions de conservació i rehabilitació s'executen prioritàriament en els temples oberts al culte. A més, afirmen, un altre dels criteris per prioritzar una actuació és "el valor patrimonial de l'edifici i dels béns mobles que conté".

En el cas de la Vall Ferrera, el Bisbat explica que un cop realitzades les visites tècniques, s'estan elaborant un seguit de documents tècnics amb l'objectiu de garantir la conservació i la seguretat dels temples dels seus pobles. Per aquest motiu, des de la institució s'han mostrat "sorpresos" per les declaracions de l'Ajuntament d'Alins, tot assegurant que "el consistori està al corrent" de les actuacions que s'hi estan duent a terme.

En els darrers 15 anys, continuen, "la col·laboració i l'interès dels veïns, dels ajuntaments i d'altres entitats, ha permès intervenir en un total de 280 esglésies i ermites d'arreu del Bisbat". Pel que fa les intervencions que requereixen les patologies més habituals, expliquen, com les cobertes i les humitat, les duen a terme "d'acord amb la parròquia, els consistori i altres administracions i entitats culturals".

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació