Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

Alins es planteja tancar algunes esglésies de la Vall Ferrera pel seu mal estat

L'alcalde s'ha posat en contacte amb el Bisbat d'Urgell en diverses ocasions per demanar que es duguin a terme actuacions de millora

Redacció Vall Ferrera | 28 de febrer de 2022 a les 10:45
L'església de Sant Serni de Norís | romanicoenruta.com
L'Ajuntament d'Alins s'està plantejant tancar l'accés de diverses esglésies de la Vall Ferrera pel perill que suposa el seu "estat ruinós". En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Manel Pérez, s'ha posat en contacte amb el Bisbat d'Urgell en diverses ocasions per demanar que es duguin a terme actuacions de millora als temples de Norís, Àreu i Besan.

A banda d'aquestes tres esglésies, que segons el consistori es troben en un estat completament ruinós, tampoc es pot accedir amb seguretat a les d'Ainet de Besan i Araós atès que els seus esglaons es trenquen. Tot i que s'han dut a terme algunes actuacions, l'ajuntament considera que no han estat suficients per tal de poder accedir-hi sense risc.

Per aquest motiu, el consistori pallarès afirma que no vol assumir la responsabilitat "del que pugui passar", alhora que assenyala que no pot costejar les obres per reparar aquestes esglésies. En aquest sentit, a l'ajuntament se li presentaria l'opció de declarar-les en estat de ruïna, ja que afirma que si en un mínima de tres mesos no es fes cap actuació de millora, el consistori "s'hauria de fer càrrec del cost i s'arruïnaria".


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació