Divendres, 19 d'abril de 2024
paisatge

Aprovada la construcció d'un mirador al Coll de Bóixols

L'actuació, just al límit entre l’Alt Urgell i el municipi d'Abella de la Conca, forma part del projecte 'Camina Pirineus'

Redacció Abella de la Conca | 28 de desembre de 2021 a les 09:30
Tot i que encara no està finalitzat, el projecte ja ha generat divisió d'opinions | @MWildernessCat
La Comissió territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat un projecte que permetrà implantar un mirador paisatgístic al Coll de Bóixols, situat a 1.330 metres d’alçada i accessible mitjançant la carretera L-511.

L’àmbit d’actuació se situa en la partida La Pera, a uns 10,85 quilòmetres a l’oest del nucli urbà de Coll de Nargó (l’Alt Urgell), just al límit del municipi amb Abella de la Conca. La parcel·la on es realitzarà el projecte és de titularitat privada i actualment ja es fa servir amb aquesta finalitat.

El futur mirador s’inscriu dins el projecte Camina Pirineus, una xarxa de senders a la carta i l’eina de posicionament ecoturístic de l’Alt Urgell, emmarcat dins el projecte operatiu Feder 2014-2020. Té com a objectiu la recuperació de senders tradicionals aprofitant infraestructures com els antics camins rals que, un cop perduda la seva funció original, poden satisfer noves demandes socials vinculades al turisme, la salut o l’activitat esportiva.

Divisió d'opinions


Malgrat que el projecte encara no està finalitzat, el mirador ja ha generat divisió d'opinions, especialment a les xarxes socials. L'entitat Mountain Wilderness Catalunya, per exemple, ha qualificat la construcció del futur mirador de "prescindible" i afirma que l'actuació suposa "urbanitzar la muntanya per admirar la muntanya no urbanitzada". 
 

Imatge virtual del nou mirador. Foto: Territori


El Pallars va viure un cas similar durant aquest mes d'octubre a propòsit del projecte del mirador de Roca Regina, al congost de Terradets. Una construcció impulsada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i que va motivar una recollida de firmes per part de veïns contraris al projecte.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació