1 de 10
turisme

El sector turístic del Pirineu preveu una ocupació mitjana del 75% per les festes

Les noves restriccions han generat certa incertesa i han rebaixat lleugerament les bones expectatives inicials

La millor ocupació es donarà als hotels pròxims a les estacions d'esquí | ACN
per Redacció, Pallars | 24 de desembre de 2021 a les 08:52 |
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida confia que, després de la bona arrencada de la temporada d'esquí, es mantinguin uns bons nivells d'ocupació durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis al Pirineu. No obstant això, les noves restriccions sanitàries han traslladat una perspectiva més incerta i han rebaixat lleugerament les bones expectatives inicials. Des del Patronat preveuen que l'ocupació turística mitjana al Pirineu lleidatà durant els 16 dies que van del 25 de desembre i fins al 9 de gener oscil·larà al voltant del 75%.

La millor ocupació es donarà als establiments hotelers pròxims a estacions d'esquí i, principalment, per Cap d'Any. Així mateix, s'estima que les estacions d'esquí lleidatanes vendran uns 250.000 forfets. Des del Patronat de Turisme assenyalen que la setmana que va des de Cap d'Any i fins a Reis tindrà un comportament millor que la setmana de Nadal a Cap d'Any.


Per al 25 de desembre, i també per al diumenge 9 de gener, es preveu un percentatge d'ocupació baix. El gruix més important de turistes al Pirineu lleidatà arribarà a partir del diumenge 26 de desembre, i la millor ocupació tindrà lloc del 29 de desembre i fins al 3 de gener per poder gaudir de Cap d'Any.

Els establiments d'hoteleria a la zona del Pirineu poden assolir en una mitjana d'ocupació d'entre el 70% i el 80% i amb puntes de plena ocupació en establiments situats a peu de pistes per Cap d'Any. Pel que fa als establiments de turisme rural, l'ocupació es mourà al voltant del 70% de mitjana al conjunt de la demarcació. La limitació a un màxim de 10 persones per establiment ha rebaixat el percentatge de les previsions per a aquest sector. En el cas dels càmpings, s'estima que els bungalous tindran una ocupació al voltant del 80%Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació