Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

El temporal de pluja, vent i neu arriba al Pallars

Protecció Civil ha activat els plans Ventcat i Allaucat en fase d'alerta, i el Neucat en plealerta

Redacció Pallars | 10 de desembre de 2021 a les 09:00
Imatge del poble d'Àreu completament nevat aquest dijous | Mercè Adrian
Aquest divendres el Pallars viurà un temporal amb el vent i les precipitacions com a clars protagonistes. Unes precipitacions que fondran la neu en cotes baixes i faran pujar els cabals dels rius pallaresos. En aquest sentit, Protecció Civil té activat el pla Ventcat en fase d'alerta i el Neucat en plealerta. Per la seva banda, el Meteocat també té actiu l'avís taronja al Pallars Sobirà per nevades, cops de vent i pluges que corren el risc de superar els 100 litres en només 24 hores.


A mig matí la neu prendrà força entre les cotes 1.200 i 1.800, i anirà davallant fins als 700 i 800 metres. Al Pallars, la principal via afectada és la C-28, que dona accés al Port de la Bonaigua, que està tallada per risc d'allaus. Alerta també amb les fortes ventades, i especialment amb el torb, que redistribuirà la neu a la comarca i eleverà el perill d'allaus. Protecció Civil, de fet, també ha activat en fase d'alerta el pla Allaucat.

Segons el Butlletí de Perill d'Allaus, les zones de fora pistes i no controlades de la regió pallaresa segueixen al nivell tres de perillositat. Tot això, però, anirà acompanyat d'un augment generalitzat de les temperatures arreu del país, especialment a primera hora del matí, tot i que a les comarques pallareses les màximes difícilment superaran els dos graus positius.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació