Dijous, 25 de juliol de 2024
gastronomia

El projecte «Cuina de bosc del Pallars» potencia l'aprofitament dels recursos silvestres de la zona

Un llibret recull 20 productes dels més de 100 que s'han identificat

Redacció Tremp | 26 d'octubre de 2021 a les 09:41
Imatge dels plats elaborats amb plantes silvestres | ACN
El projecte Cuina de bosc del Pallars potencia l'aprofitament dels recursos silvestres del Pallars amb l'objectiu que els cuiners dels restaurants de la comarca els introdueixin als seus plats. Fruit d'aquest projecte i un treball de recerca gastronòmica que té com a protagonista el bosc i de manera especial les plantes silvestres comestibles, s'ha editat un llibret pràctic que recull 20 productes dels més de 100 que s'han identificat.

Es tracta d'una guia que proposa de manera pràctica com incorporar aquestes espècies a la cuina. Gràcies a aquest projecte, en alguns restaurants del Pallars ja s’hi pot trobar croquetes d'ortigues o nyoquis de nyàmera a les seves cartes. D'ençà de l'inici d'aquesta iniciativa, s'han dut a terme diferents accions especialment de caràcter formatiu, enfocades d'una banda al coneixement dels recursos silvestres amb Evarist March, gastrobotànic i col·laborador del celler de Can Roca. I de l’altra. amb la Fundació Alícia, una formació més encarada a l'aplicació dels productes silvestres a la restauració i desenvolupament de receptes.


El projecte Cuina de bosc neix a partir de la premissa que "el bosc forma part del paisatge i la manera de ser dels pallaresos, els identifica i els defineix". A partir d'aquesta idea, es planteja la possibilitat d'incorporar els recursos que el bosc ofereix per a la cuina. I alhora fer-ho a partir d'un treball científic que permeti dominar les eines per maridar productes.

Cuina de bosc del Pallars "és un projecte que uneix tradició i innovació, que recupera saviesa i coneixements ancestrals amb una mirada moderna i centrada en la cuina", assegura Marina Pàmpols, del restaurant Buenos Aires de Tremp. Aquest projecte s'emmarca dins el programa Al teu gust de l'Ajuntament de Tremp, que fa anys que treballa coordinant diferents entitats públiques i privades, en una tasca de divulgació i promoció dels aliments del Pallars, per al públic en general i per als professionals de la restauració.
 

Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació