Dijous, 25 d'abril de 2024
fibra òptica

València d'Àneu instal·larà fibra òptica i millorarà el centre històric

Els treballs tindran una inversió de 250.000 euros finançats a través del PUOSC

Redacció Alt Àneu | 21 de setembre de 2021 a les 15:46
Imatge de la zona del poble on es realitzaran les obres | Ajuntament d'Alt Àneu
El nucli històric de València d'Àneu tindrà fibra òptica i millorarà els serveis bàsics des del carrer Major fins al Castell de la localitat. Així consta en l'adjudicació de les obres que ha aprovat l'Ajuntament d'Alt Àneu, que tindran una inversió de 250.000 euros i es finançaran per mitjà del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). 

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde d'Alt Àneu, Xavier Llena, ha explicat que a banda d'adoquinar el carrer Major, també s'està finalitzant la reforma del tram d'un carrer pròxim, i que abans de col·locar la fibra s'hauran de canalitzar tots els serveis. Segons el batlle aneuenc, aquest any s'estan duent a terme moltes obres d'aquest tipus al municipi, i algunes d'elles s'han encavalcat.

En aquest sentit, Llena explica que tots els treballs en conjunt han arribat al milió d'euros de despesa, i que als concursos públics només s'hi va presentar una empresa, que és qui ha assumit tota la feina. De fet, la instal·lació de la fibra es va aprovar durant els mesos d'abril i maig però no s'ha pogut executar fins aquest mes.

Per altra banda, el consistori també preveu drenar i adequar diversos carrers del nucli de Son, una reforma que costarà un total de 120.000 euros. Així mateix, el ple d'aquest mes de l'ajuntament ha aprovat un informe per declarar l'església de Sant Lliser d'Alós com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), amb l'objectiu de frenar la seva degradació.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació