Dijous, 25 d'abril de 2024
gastronomia

Torna el «Cordevi» amb una vintena d'activitats programades

El Festival Gastronòmic del Pallars tindrà lloc del 2 d'octubre al 14 de novembre

Redacció Tremp | 15 de setembre de 2021 a les 10:00
Una família passejant al costat d'un ramat d'ovelles | Ajuntament de Tremp
El Festival Gastronòmic del Pallars, el Cordevi, reunirà entre el 2 d'octubre i el 14 de novembre una vintena d'activitats, entre caminades de pastor, descobertes de productes, tallers i xerrades. Enguany, a més, s'aposta per reforçar la programació amb propostes culturals, allargant així la mà a un sector que també segueix patint les conseqüències de la pandèmia.

Precisament, la pandèmia i l'arribada de la segona onada de la Covid van provocar la cancel·lació del festival de l'any passat. En aquesta edició, però, tot sembla anar sobre rodes de moment. El programa inclou propostes clàssiques, com la caminada de pastor de Rivert a Salàs; l'activitat Pastor per un dia a Basturs, o l'aperitiu i concert a la vinya.

El festival, que està organitzat per l'Ajuntament de Tremp amb la col·laboració de diferents entitats i administracions locals, també tindrà espai per a les novetats, com un escape room a la vinya o un tast de formatges i vins amb una lectura dramatitzada. A més, hi ha previstes activitats per a professionals, com la Jornada de Vins del Pirineu.

Paral·lelament, i com és habitual en el marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants tornaran a oferir menús especials km0 amb producte 100% pallarès. I com a novetat, els bars de Tremp incorporaran a la seva oferta els Paquitos, l'entrepà de carn de corder de moda, sota l'eslògan Pintxo-Paco, tasta el teu paquito trempolí.

Aparador gastronòmic del Pallars Jussà


El Cordevi és un aparador que dona als visitants i al públic local l'oportunitat de conèixer de primera mà la gastronomia de la comarca i els productes agroalimentaris. Tot i que els productes estrella que defineixen el festival són el corder i el vi, el públic participant hi pot descobrir alhora una gamma molt més àmplia de productes elaborats al Pallars, com la cervesa, l'oli, el safrà o la mel, entre d'altres.

El programa provisional i la informació relativa al Pallars ja es poden consultar al nou lloc web del festival. A partir d'aquest dimecres ja s'hi podran reservar i comprar les diferents entrades per a les diferents activitats.
 

Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació