Divendres, 26 d'abril de 2024
Dis la teva!

Nova dotació instrumental a la ZER Pallars Jussà

Article informatiu de l’equip de mestres que formen les escoles d’Isona, la Plana de Mont-ros i Salàs de Pallars

Redacció 12 de juliol de 2021 a les 18:22
Senyor director,

Carl Orff va desenvolupar nous models d’instruments escolars que encara avui en dia ens permeten la práctica instrumental des que els infants comencen a estudiar. Aquests instruments, conjuntament amb la veu, són els recursos musicals protagonistes a tot el món. 
 

Ukeleles adquirits per la ZER Pallars Jussà. Foto: ZER Pallars Jussà


Podem afirmar que l’ensenyança instrumental és un dels treballs més complets de l’aprenentatge de la música, ja que aquests desenvolupen la creativitat, les habilitats tècniques i el camí cap a l’expressió.

La ZER Pallars Jussà segueix ampliant el seu equipament d’instruments dotant-se de 12 ukeleles. Ara, amb aquests ja disposen de les tres grans famílies d’instruments: percussió (batucada i instruments Orff), vent (flautes particulars) i corda (ukeleles), que permeten a l’hora treballar els fonaments de l’art sonor: el ritme, la melodia i l’harmonia respectivament.

Tanmateix el piano, la guitarra i l’acordió sempre han estat presents en l’arranjament i acompanyament musical en els tres centres.
 

Instruments de percussió de la ZER Pallars Jussà. Foto: ZER Pallars Jussà


La ZER, a l’estar integrada per tres escoles: Aeso (Isona), Vall Fosca (la Plana de Mont-ros) i l’escola de Salàs (Salàs de Pallars), treballa una família d’instruments per cada trimestre de manera que es treballen totes al llarg de tot el curs.

Aquest canvi innovador apropa a tot l’alumnat per igual aquests instruments i els dota d’uns coneixements i experiències que els facilitarà una futura formació musical.

“La regió natural de l’infant és el joc, 
els instruments escolars existeixen per a jugar” 

Carl Orff.

Equip de mestres  
ZER Pallars Jussà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació