Dissabte, 27 d'abril de 2024
nadal

Esterri d’Àneu torna a vendre arbres de Nadal perquè els seus veïns decorin el poble

El consistori busca repetir l'èxit de l'any passat en què es van vendre 120 lots

Anna Solana Tomàs 9 de novembre de 2020 a les 11:57
Esterri d'Àneu tornarà a guarnir-se aquest Nadal amb els lots que facilita el consistori | Ramon Baylina / Meteopallars
Amb el lema Aquestes festes tornem a guarnir Esterri plegats!, el consistori d’Esterri d’Àneu ha tornat a posar a la disposició dels veïns i veïnes els arbres de Nadal perquè decorin la vila. L'ajuntament espera repetir l'èxit de l'any passat en què es van vendre 120 lots d'arbres i llums. Enguany, els ciutadans podran adquirir un arbre de Nadal per 20 euros o un lot d'arbre i llums per 35 euros.

L'alcalde del municipi, Pere Ticó, ha afirmat a Pallars Digital que han decidit tornar a distribuir els arbres, ja que l'any passat van tenir molt bona acollida, "especialment entre els comerços". Ticó ha destacat el cas d'un hotel que va adquirir 15 arbres, un per cada balcó. Els arbres ja es poden reservar a l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu o per telèfon.

A part d'aquests lots, el consistori aneuenc també ha adquirit enguany nous llums LED de Nadal per il·luminar els carrers. Hi han dedicat 3.000 euros del pressupost de la regidoria de festes, ja que enguany, no han pogut dur a terme la majoria d'actes festius de la vila. Amb aquests llums, s'espera fer que veïns i visitants "se sentin més a gust i còmodes" durant les festes nadalenques, com ha assegurat l'alcalde.


Pel que fa al turisme d'hivern, de moment incert, Ticó adverteix que "cal fer les coses bé i seguir les normes i restriccions ara" per poder rebre turistes durant la temporada d'hivern. L'alcalde ha recordat que al municipi d'Esterri la majoria del veïnat viu "directament o indirectament" del turisme de l'esquí i que "un tancament de les pistes afectaria molt l'economia".

Pel que fa al mercat de Nadal que l'any passat es va celebrar durant el pont de la Puríssima, Ticó ha declarat que enguany no se celebrarà en aquestes dates, però que estan "molt pendents" de l'evolució de la pandèmia per poder-lo oferir pels volts de Nadal i així "poder ajudar als productors i artesans de proximitat". El consistori també ha volgut agrair al seu veïnat que aquesta primavera guarnís amb flors els balcons, fet que va atorgar al municipi dos Flors d'Honor en el certamen de Viles Florides.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació