Dissabte, 20 d'abril de 2024
nadal

Esterri d’Àneu potencia el Nadal amb la venda de conjunts nadalencs i un Mercat

L’objectiu, segons l’alcalde del municipi, és donar una imatge més “nadalenca i festiva” i fer l’estada “més agradable”

Jordi Ubach Llorens 20 de novembre de 2019 a les 11:05
Imatge d’una nevada a la població d’Esterri d’Àneu | Ramon Baylina
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu ha posat a disposició dels seus veïns, a un preu de 25 euros, un conjunt nadalenc que inclou un avet d’1,25 metres i un joc de llums led per tal de decorar els carrers i els balcons del municipi. L’alcalde, Pere Ticó, ha explicat a Pallars Digital que l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar una imatge més “nadalenca i festiva” i fer l'estada “més agradable”. 

Ticó, que anima la població a participar de la iniciativa, ha explicat que el consistori ja ha repartit una setantena de conjunts, mig centenar dels quals a establiments comercials i la resta a particulars. L’alcalde ha remarcat que l’ajuntament no obté cap benefici econòmic d’aquesta iniciativa, que pretén “fer partícips els veïns”. El termini per demanar el conjunt nadalenc finalitza el proper dilluns 25 de novembre.

El consistori compta amb el suport i el patrocini de la Fundació Catalunya-la Pedrera, propietària de MónNatura Pirineus, que ha aportat 2.000 euros a la iniciativa. Els 3.000 euros restants aniran a càrrec de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu.

Mercat de Nadal

Amb el mateix objectiu de potenciar el període nadalenc, una de les èpoques de l'any que registra més afluència de visitants a la població, l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu també impulsa aquest hivern el primer Mercat de Nadal, que tindrà lloc a la població durant el Pont de la Puríssima.

L’objectiu, segons Ticó, és donar valor al turista i oferir un servei après-ski que fins ara no existia al municipi. Cal tenir en compte que Esterri d’Àneu acull en aquesta època un bon nombre d’esquiadors, tan d’Espot com de Baqueira Beret. El Mercat de Nadal tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament i compta ja amb una trentena d’expositors inscrits, que vendran productes relacionats amb el Nadal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació