Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

El Sobirà i la Ribagorça ​creuen que les noves mesures per frenar els contagis haurien de fer distinció per territoris

La Federació d'Hostaleria de Lleida diu que s'haurien pogut aplicar mesures "més laxes" a les comarques amb menys risc com el Pallars Sobirà o l’Alta Ribagorça

Redacció 16 d'octubre de 2020 a les 08:07
Una parella en un bar de Sort, en imatge d’arxiu | ACN
La Federació d’Hostaleria de Lleida ha fet palès el seu desacord amb les mesures anunciades pel Govern per frenar els contagis de coronavirus. Des de l'entitat apunten que s’haurien pogut aplicar mesures "més laxes" a les comarques amb menys risc, com l’Alta Ribagorça o el Pallars Sobirà, i lamenten que s'apliquen amb la mateixa intensitat les restriccions als llocs on hi ha més casos que als que n'hi ha menys.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que les mesures són "dures" per aquells indrets que tenen un risc de rebrot baix o moderat, com és el cas, aquest últim, del Pallars Sobirà. Qui també s’ha pronunciat, en aquest cas a través de les xarxes socials, és l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que ha qualificat d’”excessives” les restriccions.
 
També s’ha queixat l'alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, que ha fet arribar al Departament de Salut el desacord amb les noves mesures. Troguet ha dit que "es pot limitar els comensals per taula i el nombre de taules" però fer tancar "és excessiu”, actualment, en municipis com el Pont de Suert. L'alcalde ha afegit que alguns bars i restaurants fan una funció social on molta gent gran va a dinar i ara no ho podran fer.

Troguet ha apostat per limitar el nombre de comensals per taula, una o dues, i no pel tancament. També ha parlat de tots aquells treballadors d'empreses de fora que es desplacen a la comarca per treballar i han de dinar a bars i restaurants. 


La presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Maria José Erta, ha dit que "és necessari i prioritari" preservar la salut de les persones i el sistema sanitari però demana "una millor anàlisi pandèmica del territori" a l'hora d'aplicar les mesures restrictives. Erta ha afegit que "s'ha de ser contundent" davant la crisi sanitària actual però ha demanat "tenir en compte les zones, municipis i àmbits en els quals no hi ha casos de contagis o la seva influència és mínima”. 

Erta ha apel·lat a la "capacitat de diàleg i acord" per tal de poder acordar mesures immediates d'acompanyament, que facin viable la continuació dels negocis i la protecció de la ciutadania.


El president de la Diputació reconeix la tasca de l’hostaleria

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha avalat les darreres mesures aprovades pel Govern per fer front a la propagació de la pandèmia. Talarn considera que són "restriccions severes" i ha dit que no són agradables però ha defensat que l'objectiu és evitar que s'hagi d'acabar aplicant un nou confinament generalitzat. 

Així mateix, ha reconegut que "alguns negocis patiran els efectes econòmics de la paralització de les activitats" tot i remarcar que "cap mesura no s'ha d'interpretar com un càstig sobre els comportaments dels negocis". En aquest sentit, ha volgut reconèixer al sector de la restauració i l'hostaleria de la demarcació de Lleida, que "mostra una maduresa d'un altíssim nivell de seguretat i responsabilitat davant una crisi d’efectes tant inesperats".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació