Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per la previsió de pluges intenses generalitzades a Catalunya

En alguns punts del Pallars es poden acumular localment quantitats de precipitació superiors als 50 l/m2

Redacció 18 de setembre de 2020 a les 13:44
Les pluges seran abundants al Pallars | Meteopallars
Protecció Civil de la Generalitat, en base a la informació emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, ha activat en fase d’alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l’Inuncat, per la previsió de fortes pluges generalitzades a partir ja d’aquest migdia i durant aproximadament 24 hores.

Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que en aquest període de temps es puguin superar els llindars d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora a gairebé tot Catalunya. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i calamarsa i és possible que es produeixin fenòmens de temps violent.

També es poden acumular localment quantitats de precipitació superiors als 50 l/m2 a punts del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, així com a zones de la meitat sud del litoral i prelitoral.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat aquesta tarda atès que les pluges intenses coincidiran amb les sortides de cap de setmana. Eviteu els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixeu a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Protecció Civil de la Generalitat ha avisat als ajuntaments que revisin la neteja de claveguerams i embornals per prevenir inundacions. S’ha demanat tenir especial compte en aquelles zones on s’han produït incendis forestals o després d’episodis de forts temporals i inundacions.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació