Dissabte, 13 de juliol de 2024
esquí

FGC ​confia que Espot i Port Ainé puguin obrir l'hivern que ve

El president de Ferrocarrils, Ricard Font, diu que es consensuaran les mesures preventives amb les estacions europees

Redacció 22 de maig de 2020 a les 13:08
Imatge d’arxiu de l’estació d’Espot amb la Pala d’Eixe al fons | Skipallars
El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, espera que les estacions d'esquí de muntanya puguin obrir l'hivern que ve si l'evolució de la pandèmia és bona i no hi ha més contagis ni més pics. Segons ha explicat en una conferència telemàtica organitzada per l'agència de comunicació Intermèdia, es manté en contacte amb organitzacions internacionals d'estacions de muntanya per consensuar quines mesures preventives s'haurien de dur a terme quant a senyalització i ocupació.

Font ha afegit que els propers mesos estaran atents com evoluciona la covid-19 a l'Argentina, on allà serà hivern. Mentrestant, aquest estiu, ha confirmat que hi haurà activitats adaptades al context actual a les estacions que depenen de FGC, com és el cas de Port Ainé i Espot al Pallars.


Font ha assenyalat que de cara a la pròxima temporada d'hivern ja s'estan fent les licitacions necessàries per als manteniments amb l'objectiu d'obrir "amb tota normalitat" però ha insistit que la decisió serà consensuada per totes les estacions, tant a nivell europeu com a Catalunya, i amb unes mesures de prevenció compartides i "els requeriments necessaris per generar confiança". L'objectiu, ha afegit, és "clonar" el model de l'ATM a Barcelona i "anar tots a la una".

D'altra banda, el president de FGC també s'ha referit a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Font ha assegurat que es continua treballant per validar els aspectes tècnics i que la proposta de candidatura és sobre la taula del govern espanyol, el Comitè Olímpic Espanyol, del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona perquè després de la crisi de la pandèmia concreti si vol formalitzar-la. 

"S'ha de prendre la decisió sobre si es formalitza i després entrar més a fons sobre aspectes de configuració, parlant amb la gent del territori sobre aspectes fonamentals", ha comentat Font, que ha subratllat que la candidatura està "avalada" perquè el territori està preparat i no cal fer grans infraestructures.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació