Dimecres, 8 de maig de 2024
Tecnologia

La «Mobile Week Pirineu» es presenta a Lleida amb la intenció de fomentar el desenvolupament digital

Sota el lema 'Tecnologia per a la ciutadania’ se celebrarà a partir del 19 de febrer a les comarques dels Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça

Redacció 13 de febrer de 2020 a les 09:53
Imatge de la presentació d’aquest dimarts a Lleida | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació dels actes de la Mobile Week Pirineu, que se celebrarà durant una setmana, a partir del 19 de febrer, amb diferents activitats que tindran lloc a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Sota el títol Tecnologia per a la ciutadania, la proposta forma part de la Mobile Week Catalunya, que està previst que se celebri en una quinzena de seus diferents de Catalunya.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb la presència del diputat Marc Baró, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, i la regidora de Promoció Local, Fires i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tremp, Anna Ritz.

L’objectiu de la Mobile Week Pirineus és donar l’oportunitat a la població de comarques de caràcter més rural, de participar en debats, conferències i tallers que fomenten el desenvolupament digital. Mobile Week Catalunya és una iniciativa innovadora de Mobile World Capital i la Generalitat de Catalunya que impulsa el debat tecnològic a la ciutadania i fomenta el desenvolupament digital arreu de Catalunya d’una manera equitativa.

En aquesta segona edició de la Mobile Week Catalunya, les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça van presentar una candidatura conjunta com a Alt Pirineu, promoguda per l’Ajuntament de Tremp. Amb tot, la Mobile Week funciona de forma independent de Mobile World Capital, a l’estar dirigida a la ciutadania i no a empreses i professionals del sector. Això fa que, tot i la cancel·lació del Mobile World Congress, la programació de la Mobile Week segueix endavant.

La Mobile Week Pirineus s’inaugurarà el 19 de febrer a Tremp, encara que, a les escoles de l’Alt Pirineu, ja es treballa des de principis de febrer en sessions formatives de programació robòtica i scratch. Durant la setmana del 19 fins al 29 de febrer, s’aniran realitzant activitats als diferents pobles de les comarques pirinenques. A diferència de la passada edició seran 17 i no 5 els emplaçaments per tot Catalunya en que organitzaran activitats.

L'esdeveniment oferirà a la ciutadania conferències i tallers amb experts que donaran consells i informació per entendre el panorama actual de la revolució digital, i se centraran en tres temàtiques: la robòtica, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat. Es veurà també de forma pràctica i participativa la realitat tecnològica al nostre dia a dia i com aquesta pot afectar a la ciutadania.

També se celebraran conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar que els més petits aprenguin programació i sobre l'ús ètic de la tecnologia. Sobre la fibra òptica s’ha referit Maria José Erta durant la seva intervenció, qualificant-la de crucial pel benestar de la ciutadania del Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació