3 de març de 2024
Geoparc

La Unesco dona el vistiplau que el Geoparc Conca de Tremp-Montsec s'anomeni Orígens

Turisme ha senyalitzat les diferents entrades a aquest espai reconegut pel seu patrimoni geològic, paleontològic i miner

Redacció 10 de febrer de 2020 a les 11:49
Vista aèria del territori Geoparc a la Conca de Tremp | ACN
La Unesco ha donat el vistiplau a què el Geoparc Conca de Tremp-Montsec es digui Geoparc Orígens. L'any 2017 es va iniciar un procés participatiu amb agents del territori per buscar un nom més atractiu per atraure turistes al Geoparc. El nom Orígens vol emfatitzar la importància que té aquest territori per a comprendre la formació de serralades de col·lisió com els Pirineus o l'origen i l'evolució de la vida.

El nou logotip incorpora un dels trets més significatius del territori, com és la presència de fòssils dels darrers dinosaures que van viure a Europa abans de la seva extinció. La lletra 'O' incorpora l'empremta d'un d'aquests animals, en concret el titanosaure, i s'hi pot distingir la petjada de la pota del darrera, de forma arrodonida, i la del davant, en forma de mitja lluna.

Paral·lelament a l'oficialització del nou nom s'han dut a terme diferents accions que identifiquen el territori amb aquesta marca de qualitat. La Direcció General de Turisme ha senyalitzat les diferents entrades al Geoparc. En total s'han col·locat sis rètols: a Camarasa, Àger, port de Comiols, Coll de Nargó (en doble sentit) i al Pont de Montanyana, a banda de la senyalització de les entrades a Tremp.

La visibilització del territori Geoparc és una de les recomanacions dels avaluadors de la Unesco, la qual és de summa importància i ajudarà en el procés de revalidació que es durà a terme el 2021. El Geoparc Orígens va ser reconegut l'abril de 2018 per la Unesco i està format per 19 municipis de 4 comarques: Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell que, conjuntament, superen els 2.000 quilòmetres quadrats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació