Diumenge, 28 d'abril de 2024
temporal glòria

Alins i Farrera recuperen el subministrament elèctric després de gairebé dos dies

Alguns pobles es trobaven sense electricitat ni telèfon des de les 7h del matí de dimecres

Jordi Ubach Llorens 24 de gener de 2020 a les 10:13
Panoràmica de l'entrada al poble d'Alins amb la carretera plena de neu | ACN
Els veïns dels pobles d’Araós, Ainet de Besan i Alins i d’alguns nuclis de Farrera que es trobaven sense llum des del passat dimecres a les 7h del matí han recuperat el subministrament elèctric aquest dijous a la nit. Així ho ha comunicat l’Ajuntament d’Alins, que ha volgut agrair a tots els veïns la “paciència” i la “comprensió” mostrada després “d’unes hores difícils i llargues”. 

Els tres pobles es trobaven sense electricitat ni telèfon des de dimecres després que la torre elèctrica que els proveeix cedís per l’acumulació de neu caiguda durant el temporal. Tècnics d’Endesa han restablert el servei a Alins en una actuació costosa, ja que la torre avariada es trobava en una zona de molt difícil accés. A Farrera la llum ha tornat gràcies a un grup electrogen.

La manca de llum va obligar dijous a tancar l'escola d'Alins, però el que més preocupava a l’alcalde i la gent del territori era les persones grans que viuen en aquests nuclis. Àreu, que era també un dels pobles afectats, va recuperar ahir al vespre l’electricitat amb l’arribada d’un grup electrogen. Actualment queden en tota la demarcació de Lleida uns 180 abonats sense llum, en punts molt dispersos de la geografia, segons Endesa.

Els veïns del municipi, que han hagut de viure sense electricitat durant dos dies i una nit sencers, lamenten el mal estat i la manca de manteniment de les línies elèctriques. Val a dir que aquest no és el primer cop que el municipi es queda sense llum per culpa de la neu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació