Divendres, 26 d'abril de 2024
temporal glòria

El temporal deixa sense llum desenes de clients al Pallars Sobirà

El vent i la caiguda d’arbres sobre les línies elèctriques per l'acumulació de neu afecten el subministrament elèctric a la comarca

Jordi Ubach Llorens 22 de gener de 2020 a les 16:59
Una torre caiguda a la zona de la vall de la Vansa, a l’Alt Urgell | ACN
Desenes de clients d'Endesa s'han quedat sense subministrament elèctric aquest dimecres al Pallars Sobirà a causa del temporal Gloria. En alguns punts, la nevada i el vent han fet caure arbres i pals a sobre d'algunes línies. Alguns trams d'aquestes estan situats en zones de difícil accés, fet que dificulta les tasques que duen a terme els operaris de la companyia per restablir el servei. 

Alguns dels municipis que es troben sense servei des de primera hora del matí són els pallaresos de Tírvia, la Vall de Cardós, Farrera i Alins. Els talls de subministrament també afecten les comarques de l’Alt Urgell i de la Cerdanya.

Restriccions en el trànsit

Les precipitacions en forma de neu que continuen caient aquest dimecres a la tarda al nord del Pallars obliguen encara a circular amb cadenes per diverses carreteres, com és el cas de la C-28 al Port de la Bonaigua o l’N-260 al Port del Cantó. També fan falta cadenes a la C-13 i a la C-147 a Esterri d’Àneu, a la L-504 a Tavascan i a la L-510 a Alins.


La neu, que ha arribat aquesta matinada en cotes de fins a 700 metres, també ha obligat aquest matí a suspendre cinc rutes escolars al Pallars Sobirà i a tallar l’accés a l’estació de Port Ainé.

El temporal segueix viu

Pel que fa a la previsió meteorològica, de moment aquest dimecres ens continuarà afectant la precipitació de forma general arreu del Pallars, especialment al Pirineu, amb una cota de neu per damunt ja dels 1.600 metres. La temperatura seguirà la tendència a l’alça. 

Demà dijous encara tindrem el cel força ennuvolat amb alguna precipitació que podria afectar qualsevol punt però de forma més dispersa i amb unes temperatures que continuaran pujant. Divendres tindrem ja més estones de sol amb uns termòmetres que encara podran pujar lleugerament a les hores centrals del dia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació