Divendres, 26 d'abril de 2024
temporal glòria

Arriba un grup electrogen a Àreu mentre que altres nuclis d'Alins no saben quan recuperaran la llum

Alguns pobles del municipi es troben sense electricitat ni telèfon des de les 7h del matí de dimecres

Redacció 23 de gener de 2020 a les 15:27
Un camió descarregant el grup electrogen a Àreu | ACN
Amb les dificultats afegides per la presència de neu a la carretera, un grup electrogen ha arribat finalment aquest dijous al nucli d’Àreu, al terme municipal d’Alins, per tal de donar subministrament elèctric al poble, que portava sense llum des del dimecres a les 7h del matí. No poden dir el mateix els veïns d'altres pobles del municipi com Alins, Araós o Ainet de Besan, que hauran d'esperar a la reparació de la torre elèctrica avariada.

No serà una tasca fàcil, ja que aquesta torre està localitzada en una zona de molt difícil accés. Aquest dijous, un helicòpter havia d'atansar els operaris al punt de l'avaria, però la manca de visibilitat ho ha impedit. Els tècnics hi accediran a peu en un trajecte de més de dos hores de camí.


L'alcalde d’Alins, Manel Pérez, ha lamentat que només s'hagi portat un grup electrogen a Àreu i que s’hagi descartat fer-ne arribar més per recuperar la llum a tots els pobles del municipi. La manca de llum ha obligat a tancar l'escola d'Alins, però el que més preocupa als alcaldes és la gent gran que viu en aquests nuclis i que no tenen ni subministrament elèctric ni telèfon.

L'alcalde ha explicat que els pobles es comuniquen gràcies a les emissores de la Societat de Caçadors del municipi. En cas de voler fer trucades de mòbil, els veïns s'han de desplaçar fins a Llavorsí, a uns 15 quilòmetres. Ara confien en recuperar la normalitat aviat i lamenten el mal estat i la manca de manteniment de les línies elèctriques. Val a dir que aquest no és el primer cop que el municipi es queda sense llum per culpa de la neu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació