Dissabte, 20 de juliol de 2024
turisme

L’Alt Pirineu espera una ocupació turística mitjana del 80% durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis

El Patronat de Turisme preveu que les estacions d'esquí lleidatanes vendran al voltant de 230.000 forfets

Redacció 24 de desembre de 2019 a les 10:05
Esquiadors en un telecadira a l'estació aranesa de Baqueira Beret | Baqueira Beret
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona ocupació durant aquestes festes de Nadal, Cap d'Any i Reis, especialment a les zones del Pirineu amb estacions d'esquí. Així, estima una mitjana d'ocupació turística al Pirineu de Lleida d'entorn del 80% i que les estacions d'esquí lleidatanes venguin aquestes festes nadalenques més de 230.000 forfets, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin.

No obstant, la pluja dels últims dies ha fet canviar les bones perspectives que hi havia per a les estacions de nòrdic, que amb la situació actual només estaran obertes per a usos turístics i raquetes, com també l'estació mixta de Tavascan, que està avaluant la part que obrirà aquests dies. La resta d' instal·lacions d'alpí, Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot i Port Ainé, disposen de bons gruixos de neu i encaren les festes amb bons auguris.


La millor ocupació es produirà del 29 de desembre fins el dimecres 1 de gener, quan a molts establiments d'hoteleria, turisme rural i apartaments turístics, com també als 315 bungalous situats a la trentena de càmpings del conjunt de la demarcació que resten oberts per aquestes dates, posaran el cartell de complert. La resta de dies de vacances els percentatges d'ocupació variaran d'acord amb la tipologia d'allotjament i la zona.

La previsió meteorològica de bon temps per a aquestes festes de Nadal afavorirà aquests bons nivells d'ocupació i també la pràctica d'activitats en contacte amb la natura. En aquestes dates també prenen una significació especial les segones residències, les quals tindran una ocupació alta en aquest període i contribuiran a la dinamització del sector de la restauració i el comerç de les zones turístiques de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació