Dimecres, 1 de maig de 2024
alcaldes

Jordi Navarra, nou president del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà

Navarra és l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga i exercirà el càrrec per primer cop

Redacció 21 de novembre de 2019 a les 10:24
Imatge de la constitució del nou Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Jussà | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha constituït aquest dimecres el nou Consell d’Alcaldes i Alcaldesses i s’ha escollit l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, com a president d’aquest òrgan durant la legislatura actual. Navarra és regidor de Sant Esteve de la Sarga des de 2007 i n’és l’alcalde des del 2015. A més de la seva tasca al capdavant de l’alcaldia, és agroramader en actiu i una persona amb un perfil molt actiu a les xarxes socials, des d’on destaca per fer una gran defensa dels drets dels petits municipis.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses és un dels òrgans del Consell Comarcal i l’integren els primers edils dels municipis de la comarca. En aquesta primera reunió de constitució s’ha aprovat també un règim de sessions cada tres mesos on els seus integrants rebran informes del Consell Comarcal sobre les propostes d’interès municipal abans que aquestes es sotmetin a l'aprovació del ple.

Així mateix el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses podrà formular peticions i suggeriments i proposar iniciatives sobre temes de competència comarcal que es pot valorar la seva inclusió al ple del Consell Comarcal.

En aquesta primera sessió s’ha informat els alcaldes i les alcaldesses de l’Ordenança reguladora sobre el consum d’alcohol a la via pública. Un document consensuat pels mateixos municipis així com pels diferents agents implicats com el Departament de Salut, Serveis Socials, Joventut o els cossos de seguretat. Un cop emès l’informe favorable d’aquest òrgan, cadascun dels ajuntaments els sotmetrà a aprovació. 

També s’ha informat d’una moció aprovada pel ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà sobre la creació d’un programa específic per a nuclis agregats i disseminats dins del PUOSC. Així mateix s’ha informat també sobre la creació de la Comissió permanent del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, que proposa els temes per debatre i que està formada per un representant de cada grup polític amb alcaldies a la comarca: Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Compromís pel Pallars-PSC i Independents per Salàs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació