Dimarts, 14 de maig de 2024
agroalimentari

La Fundació Alícia i «Al teu gust» impulsen la innovació entre els petits productors

Fins a sis empreses podran gaudir de l'acompanyament en el procés de creació de nous productes

Redacció 1 d'agost de 2019 a les 10:55
Curs realitzat la darrera tardor per la Fundació Alícia a restauradors del Pallars | Ajuntament de Tremp
El programa "Al teu gust, aliments del Pallars", de l’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia han obert una convocatòria per participar en un pla d'acompanyament a la innovació destinat a petits productors agroalimentaris. El pla vol promoure la cultura de la innovació entre el sector agroalimentari del Pallars Jussà.

Ho faran a partir de l'acompanyament individualitzat a aquelles empreses que vulguin innovar creant productes nous o millorant els seus processos de producció. La participació inclou diferents fases en que les empreses participants rebran l'assessorament dels tècnics de la Fundació Alícia, entre els quals hi ha: tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes i d'altres. Les formacions es duran a terme sessions a Tremp i a les pròpies instal·lacions dels productors participants.

La proposta sorgeix en el marc de la cooperació que la Fundació Alícia i el programa "Al teu gust" desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà i  tracta de transferir l’experiència i els coneixements que aquesta Fundació té en l'àmbit de la innovació alimentària a les petites empreses de l'Alt Pirineu i Aran.

En aquest sentit, el programa "Al teu gust, aliments del Pallars", ofereix des de fa temps accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars Jussà sinó també a comarques veïnes i aquest és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya.

La d'enguany és la segona edició d'aquesta convocatòria que l'any 2018 va donar molt bons resultats a les empreses que en van poder gaudir, entre les quals trobem els productors d'oli i mel Cal Portalé, Licors Portet o Safrà del Montsec.

Les empreses interessades tenen temps fins el 20 de setembre per fer arribar la sol·licitud i poden rebre més informació dirigint-se a l’àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació