Dilluns, 20 de maig de 2024
turisme

Els guies intèrprets del Parc Natural de l'Alt Pirineu van en augment i ja se superen les 200 activitats anuals

L’associació que els agrupa, amb una vintena d'associats, demana més visibilitat pel sector

Pallars Digital Pallars Sobirà | 10 de maig de 2024 a les 09:45
Presentació de les activitats de l'Associació de guies intèrprets del Parc Natural | M. Lluvich / ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu, creat fa gairebé 21 anys, ja compta amb una vintena de guies intèrprets, que s'han organitzat en una associació. El director del parc, Marc Garriga, explica que és un dels pocs parcs naturals que compta amb una entitat com aquesta, tot destacant el volum d'activitats que realitzen en aquest espai protegit, arribant a superar les 200 a l'any.
 
Miquel Àngel Canal, president de l'Associació de guies del Parc, ha reivindicat el paper dels guies i ha demanat més visibilitat per aquest sector. Canals defensa que els guies interpretadors és un sector que proporciona llocs de treball a la població del Pirineu, enriqueix la sortida amb valor afegit, ofereixen i comparteixen els coneixements dels valors naturals i culturals, i generen respecte per la vida de la muntanya i l'actualització de les seves transformacions.
 
 

Temporada d'ecoturisme

Entre les activitats que ofereixen els guies hi ha, per exemple, la ruta del cérvol, els boscos de l'ossa, flors de muntanya, astronomia, l'internet del bosc, el bosc de ferro, esglésies romàniques, descoberta dels ratpenats o de les papallones o la ruta perseguits i salvats.

La presentació de totes aquestes activitats s'ha fet al Mirador de Sant Quirc, a Alins, on recentment s'ha estrenat un mirador astronòmic. L'objectiu del Parc és que cada municipi del Parc Natural de l'Alt Pirineu tingui un punt astronòmic per posar en valor la qualitat del cel nocturn del Parc.

 

Carta Europea de Turisme Sostenible

D'altra banda, el Parc Natural de l'Alt Pirineu treballa per estendre els principis de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) entre les empreses turístiques del seu àmbit territorial. Actualment, 21 empreses i equipaments públics estan ultimant el seu procés per adherir-se a la CETS.

El sistema d'adhesió és un acord voluntari que compromet els signants (gestors de l'espai natural protegit, empresaris turístics i altres actors locals) per portar a la pràctica una estratègia local a favor d'un turisme sostenible. El Parc Natural de l'Alt Pirineu i els 18 municipis del seu àmbit d'influència territorial van obtenir la CETS que atorga la Federació Europarc el novembre de l'any passat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació