Dissabte, 27 d'abril de 2024
seguretat

El Jussà s'ofereix per acollir la nova Regió d’Emergències del Pirineu

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha visitat Tremp, on ha escoltat les peticions de l’ens comarcal i dels alcaldes del Jussà

Jordi Ubach Llorens 18 de febrer de 2019 a les 09:53
Miquel Buch, reunit amb els cossos policials i d’emergències i els alcaldes del Jussà | Jordi Ubach
El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va visitar Tremp el passat divendres, en el marc d’una ruta per les comarques pirinenques, per reunir-se amb l’equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà i per assistir al consell d’alcaldes, on es va trobar amb els batlles de la comarca per tractar necessitats i problemàtiques que afecten al territori.  

Durant la sessió, el Consell Comarcal va exposar al conseller la necessitat d’establir un conveni de col·laboració amb el departament d’Interior que reforci els serveis de Protecció Civil que el Consell presta als diferents municipis de la comarca, com seria la creació de Plans d’Emergències i Seguretat. Actualment el Consell disposa d’un tècnic, però considera que no és suficient per donar servei a tota la comarca.

El Jussà també es va oferir a acollir les dependències i serveis de la nova Regió d’Emergències del Pirineu, i va proposar al conseller diferents espais que podrien acollir-la. En aquest sentit, el president comarcal, Constante Aranda, ha afirmat que veu “rellevant" insistir en la necessitat de distribuir els serveis d’emergències en les diferents localitats del Pirineu, "tenint en compte que disposem d’equipaments per assumir-los”, ha assenyalat.  
 

Els dirigents comarcals, rebent Buch a la seu del Consell. Foto: CCPJ


Buch va recollir la petició d’Aranda i va assegurar que es valorarà una demanda que serà atesa amb criteris “professionals, operatius i tècnics” i no pas “polítics”. El conseller va reconèixer que l’extensió del Pirineu és molt gran i que hi ha diferents possibles ubicacions, però no va avançar cap decisió.

Finalment, es va demanar millorar l’equipament tècnic i incrementar el personal dels parcs de bombers professionals i voluntaris, després que els mateixos professionals hagin manifestat en reiterades ocasions la seva preocupació entorn aquesta problemàtica. Buch va reconèixer que hi ha manca d’efectius i que hi ha hagut "manca d’inversió en els equipaments i en els vehicles”, una situació, ha dit, que “s’ha de recuperar tant ràpid com puguem”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació