Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigüestortes

S'instal·laran 50 pals senyalitzadors de cobertura al Pallars per trucar al 112

Estaran distribuïts pel Parc Nacional d'Aigüestortes i el Parc Natural de l'Alt Pirineu i disposaran d'una matrícula amb xifres i lletres per tal d'identificar l'indret exacte des del qual es truca

Redacció 14 de febrer de 2019 a les 10:03
Instal·lació del primer pal senyalitzador | ACN
El Parc Nacional d'Aigüestortes i els parcs Naturals de l'Alt Pirineu i del Cadí Moixeró tindran un total de 137 pals senyalitzadors de cobertura per trucar al 112. Es tracta d'una placa que disposa d'una matrícula amb xifres i lletres per tal d'identificar l'indret exacte des del que es truca.

Al Pallars, s'instal·laran 18 pals al Jussà i 32 al Sobirà, un total de 50. Actualment ja hi ha 388 pals del 112 instal·lats a diferents zones de Catalunya, aquests punts estan situats en zones on apareixen dificultats en la localització per part del 112 de les trucades, a més indiquen des d'on hi ha cobertura telefònica d'alguna operadora.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que l'objectiu d'aquests pals és "gestionar les emergències millor" i també ha explicat que el CAT112 ha inclòs dins dels seus sistemes d'operació la geolocalització dels punts senyalitzadors, per tal d'agilitzar la localització de la persona que requereix ajut.

El mateix conseller ha estat l'encarregat de col·locar el primer d'aquests 137 pals al Camí dels Enamorats, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els primers 40 estaran col·locats aquest mes de març.

Aquests punts són especialment importants en zones molt freqüentades i on no hi ha cobertura de telefonia mòbil de cap mena, fet que dificulta les trucades a emergències, que requereixen que hi operi alguna companyia. Així, per la ubicació exacta dels pals s'ha demanat assessorament als Bombers de la Generalitat, per detectar on tenen més problemes a l'hora de donar resposta a un servei per manca de cobertura i quins són aquests punts on fan més rescats per l'alta freqüentació de la gent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació