Divendres, 26 d'abril de 2024
carreteres

Sant Esteve de la Sarga invertirà 500.000 euros per evitar despreniments de roques

Les actuacions es faran al tram de la carretera local de 15 quilòmetres entre Moror i el Congost de Mont-rebei i ja es disposa de més de 160.000 euros per iniciar-les

Redacció 12 de febrer de 2019 a les 12:30
Una excavadora treballant en una esllavissada | ACN
L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga preveu invertir 500.000 euros per evitar despreniments de pedres i roques sobre la calçada en diferents trams del municipi. Tal com ha explicat a Pallars Digital Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga, s'han fet un total de tres estudis, un de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, un altre pel propi consistori i un per part d'un particular. Els tres estudis arriben a les mateixes conclusions.

Ja hi ha una primera actuació prevista de 161.000 euros que l'ajuntament ja disposa gràcies a una ajuda del departament de Governació. Així doncs, el consistori adjudicarà ben aviat les primeres actuacions a les quatre zones de més risc, concretament al tram de la carretera local entre Moror i el Congost de Mont-rebei, de 15 quilòmetres. Aquestes actuacions contemplen accions urgents com "fer caure pedres o posar alguna malla a punts delicats", ha exposat Navarra.

L'alcalde ha detallat que estan en contacte amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i amb el Ministeri de Foment a través de la subdelegació del Govern, per anar aconseguint la resta d'import necessari.

El projecte inclou els més de 40 quilòmetres de carretera local que dona accés als nuclis, encara que el risc més elevat s'ha detectat al tram de via d'accés al congost. Es preveu que les obres es desenvolupin aquesta primavera, tenint en compte els moments més àlgids de afluència turística, ja que hi ha trams de "perill imminent".

Obres en curs

Està previst que ens els propers dies s'acabin els treballs de millora d'un tram de la carretera local entre el nucli de Moror i l'Alzina, d'1,5 quilòmetres. En concret, s'ha pavimentat la via amb aglomerat asfàltic. A la resta de carretera queda pendent instal·lar balles i tapar els forats de la via, uns treballs que s'inclouen al pla de camins de la Diputació de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació