Divendres, 3 de maig de 2024
esquí

El sector de l'esquí pallarès es prepara per un cap de setmana de rècord

Espot i Port Ainé obriran el 100% dels seus dominis, mentre que a Tavascan i a Virós Vallferrera es treballa a contrarellotge per tenir les pistes en les millors condicions

Jordi Ubach Llorens 25 de gener de 2019 a les 10:19
Aspecte que ofereix aquest divendres l’estació d’Espot | Skipallars
Qui millor acostuma a rebre els temporals de neu com el que hem tingut els darrers dies són les estacions d’esquí, i les del Pallars no en són una excepció. Espot i Port Ainé, per un costat, consoliden els gruixos de neu de què ja disposaven i oferiran aquest cap de setmana el 100% del seu domini esquiable, segons ha assegurat a Pallars Digital el responsable de comunicació de Skipallars, Bernat Baylina.

Tot i que en les últimes hores el vent ha estat el principal protagonista a les dos estacions pallareses de Ferrocarrils, les previsions per al cap de setmana i pel que resta de temporada són molt bones. Baylina ha assegurat, no obstant, que encara hi ha “molta feina a fer” per distribuir la neu que ha quedat acumulada a les estacions -en gran part pel vent-, ja que en alguns casos caldrà “desenterrar” les instal·lacions, com els Parcs Lúdics o les zones de debutants.

Baylina ha detallat que les dos estacions ofereixen ja avui uns gruixos d’entre 70 i 120 centímetres de neu pols. Les condicions actuals i les previsions de noves nevades per la setmana que ve permeten pensar en un bon final de temporada, tot i que enguany, recordem, aquesta finalitza a les acaballes del mes d'abril.

Tavascan treballa per obrir la part alta de l'estació

A l’estació de muntanya de Tavascan, de la seva banda, la nevada permetrà obrir la part baixa de l’estació i assegurar al 100% els circuits d’esquí de fons, segons ha assegurat a Pallars Digital el director de l’estació, Víctor Perisé, que ha detallat que l’estació compta actualment amb uns gruixos d’entre 120 i 150 centímetres de neu.
 

Els operaris de Tavascan treballant aquest matí per deixar les pistes a punt. Foto: Tavascan


Perisé ha explicat que aquest divendres la feina es concentra en trepitjar la neu i condicionar l’estació, una tasca complicada donats els gruixos de neu que han caigut a la zona i tenint en compte que aquest matí encara hi nevava amb insistència. El director de l’estació ha dit que durant la jornada d’avui hauran de provocar alguna allau a la part alta de l’estació per tal de deixar-la en condicions i poder-la obrir al 100% ja aquest cap de setmana.

A l’estació de Virós Vallferrera, per un altre costat, els nous responsables estan provant la maquinària i treballant per poder obrir les instal·lacions del refugi i del traçat d’esquí nòrdic el més aviat possible. 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació