Divendres, 3 de maig de 2024
geoparc

El Geoparc impulsa activitats sota la premissa de la sostenibilitat i la innovació

La iniciativa porta el nom de “Gaudeix el Geoparc” i vol donar a conèixer els valors del territori tot promocionant les empreses locals

Redacció 17 de gener de 2019 a les 10:55
Cova de l'Espluga, a la Reserva de Boumort | Geoparc
El Geoparc Mundial de la Unesco Conca de Tremp-Montsec presenta un cicle d’activitats mensual amb entregues trimestrals. La primera recull les activitats d’hivern, que comprenen una activitat guiada amb raquetes de neu a la Vall Fosca pel mes de febrer, on s’explicarà com les allaus modelen el paisatge. Al mes de març, està prevista una descoberta naturalística a Espluga de Cuberes, a la Reserva de Boumort.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure les empreses locals existents i incentivar la creació de noves empreses que ofereixin activitats innovadores que integrin els diferents patrimonis i que tinguin la geologia com a base. Per garantir la sortida d’aquestes activitats, el Geoparc en farà promoció i s’encarregarà de cobrir les despeses, en cas que no s’arribi al mínim d’inscrits. Aquesta és una experiència model de bones pràctiques que ha portat a terme el Geoparc Mundial de la Costa Basca i que ara s'adapta al territori.

Aquest calendari d’activitats reforça un dels objectius dels Geoparcs, que és el d’actuar com una eina de desenvolupament local, generant i recolzant activitats econòmiques sostenibles. Alhora, s’enforteix la figura del guia per aportar valor afegit a l’experiència turística, un factor per consolidar llocs de treball i generar ocupació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació