Divendres, 3 de maig de 2024
ocupació turística

El Pirineu de Lleida tanca el Nadal amb una ocupació mitjana del 70% i 213.000 forfets venuts

El pic més alt d'ocupació ha estat entre el 27 de desembre i l'1 de gener, fregant un ple total

Redacció 7 de gener de 2019 a les 10:34
Esquiadors a l'estació d'Espot | ACN
El Pirineu de Lleida ha tancat les vacances de Nadal amb 213.000 forfets venuts i una ocupació mitjana del 70%. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha valorat de manera satisfactòria l'ocupació turística que ha tingut el Pirineu de Lleida en aquest període de vacances, que ha comprès 12 dies festius.

Del 28 de desembre fins a l'1 de gener és quan s'ha registrat la millor ocupació i la major afluència d'esquiadors a les pistes, coincidint amb els quatre dies de pont de Cap d'Any, situant-se entre el 90 i 95% en les diferents modalitats d'allotjament. Pel que fa a l'ocupació de Cap d'Any fins a Reis, la mitjana ha estat inferior i s'ha situat al voltant d’un 50% aproximadament. I aquest darrer cap de setmana el nivell d’ocupació s’ha reduït per la celebració de reis.

Unes xifres que podrien superar les de l'any passat

En relació a les dades de l'any 2018, Alegre ha explicat que tenint en compte que les millors xifres en nombre de turistes i pernoctacions eren les de l'any 2017, sembla que aquest 2018 "superarem les bones xifres de l'any passat, tenint en compte la pujada mes a mes de nombre de visitants i pernoctacions de l'any 2018".

Les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida, entre les que es troben Baqueira Beret, Port Ainé i Espot Esquí, han venut uns 213.000 forfets. La xifra s’eleva fins als 237.000 si s’hi sumen els registrats entre el 22 i el 25 de desembre, un nombre molt similar al de la campanya de Nadal de la temporada 2017/2018, quan se’n van vendre 238.000. Aquesta quantitat de forfets venuts representa el 17,5 % de l'objectiu de venda per a la temporada d'hivern a les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, fixat en 1.350.000.

Un dels aspectes negatius és que el complex mixt de Tavascan no ha pogut encetar de moment la nova temporada per falta de neu. Malgrat això, el temps al llarg de totes les festes de Nadal ha estat "bo", segons Alegre, llevat de l'últim cap de setmana, en què algunes estacions s’han vist afectades pel vent, que ha obligat a tancar unes hores alguns remuntadors, com els d’Espot Esquí.

Al marge de la pràctica de l’esquí i de les activitats relacionades amb la neu, molts altres turistes han visitat el Pirineu per passar uns dies de descans en contacte amb la natura i la gastronomia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació